De Centenarul Marii Uniri, Prahova va avea propriul steag!

V. S.

Până la data de 1 Decembrie 2018, ziua în care se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire din 1918, județul Prahova va avea parte de propriul steag. Un prim pas a fost făcut ieri de către consilierii județeni, care au aprobat modelul steagului Prahovei, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an.
Modelul steagului reprezintă, potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Județean Prahova, o pânză dreptunghiulară de culoare albă, care, potrivit inițiatorilor proiectului, simbolizează puritate, adevăr, curățenie, respect, cunoaștere și înțelepciune, fiind de asemenea și simbolul universal al păcii.
În centrul steagului se va afla amplasată stema județului Prahova. Stema județului Prahova, potrivit H.G. 942/2003, se compune dintr-un scut tripartit în furcă răsturnată. În dextra, în câmp albastru, o capră neagră deasupra unei stânci de argint, privind la o coardă de viță-de-vie, de aur. În senestra, pe aur, o sondă neagră de tip turlă. Jos, în câmp roșu, o carte deschisă, de argint.
Capra neagră este simbolul județului Prahova, fiind vechea emblemă. Coarda de viță-de-vie, care se pare că ar proveni din stema fostului județ Săcuieni, desființat în anul 1854 – amintește de podgoriile de viță-de-vie din zona județului Prahova, sonda – tradiția industriei petroliere, iar cartea deschisă – tradițiile culturale și dezvoltarea educației în județ.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*