De Crăciun, Consiliul Județean Timiș e mai bun! Spitalele din Lugoj și Făget primesc bani pentru dotarea cu echipamente medicale

În cadrul ședinței ordinare de miercuri, 23 decembrie, Consiliul Județean Timiș a aprobat prelungirea pentru trei ani a programului de minimis prin care se finanțează dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din județ.
Unitățile sanitare care vor putea accesa finanțarea sunt spitalele municipale din Timișoara și Lugoj, cât și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget.

Valoarea maximă totală a ajutorului de minimis este de 6.000.000 lei, respectiv 1.200.000 euro, în condițiile în care finanțarea acordată fiecărui spital public local nu poate depăși din punct de vedere legal valoarea de 200.000 euro pe trei ani consecutivi.

”Decizia de astăzi (n. red. – 23 decembrie) arată determinarea noastră de a consolida prezența Consiliului Județean în comunitate, de a deveni un vector de creștere a calității vieții în rândul timișenilor. Totul se face în baza unui ghid transparent. Unitățile sanitare vor depune proiecte prin care detaliază ce echipamente doresc să achiziționeze. Desigur, spitalele vor putea veni și ele cu o contribuție financiară, în cazul în care costul aparaturii depășește suma acordată de Consiliu”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Pentru anii 2021 și 2022, finanțarea ce va putea fi accesată se ridică, în total, la peste 3,1 milioane lei, iar în anul 2023 unitățile sanitare vor beneficia de mai mult de 2,9 milioane. Trebuie spus că schema de minimis este singura modalitate legală prin care Consiliul Județean poate sprijini financiar spitalele municipale și orășenești, în grija directă a instituției aflându-se doar ”Județeanul” din Timișoara.

În 2019 și 2020, prin intermediul schemei de minimis, CJ Timiș a acordat celor șase unități sanitare aproape 4.5 milioane lei.

Articolul De Crăciun, Consiliul Județean Timiș e mai bun! Spitalele din Lugoj și Făget primesc bani pentru dotarea cu echipamente medicale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*