De la începutul anului, zeci de consumatori de droguri au cerut, din proprie iniţiativă, ajutorul echipei terapeutice a Centrului Antidrog din Prahova

În perioada ianuarie – martie 2018, la nivelul judeţului Prahova, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Prahova din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog a derulat o serie de activităţi în ceea ce priveşte oferirea de servicii de asistenţă integrată pentru consumatorii de droguri.
Potrivit unui comunicat transmis, ieri, la redacție, în primele trei luni ale acestui an, s-au prezentat la CPECA Prahova din proprie inițiativă 46 de persoane, care au ca istoric de consum al substanțelor canabisul şi substanțele noi psihoactive (SNP). Un aspect semnalat a fost cel al policonsumului, regăsit la 19 dintre beneficiari.
În ceea ce priveşte urgenţele medicale, cauzate de consumul de droguri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Prahova au fost înregistrate 75 de prezentări, conform aceluiaşi comunicat.
În mediul privativ de libertate, specialiștii CPECA Prahova au desfăşurat, în aceeași perioadă, 4 activităţi în cadrul Penitenciarului Ploiești, în care s-au oferit servicii sociale şi s-au urmărit prevenirea recăderilor și reducerea riscului de recidivă, la care au participat 92 de deținuți, precum şi 3 activităţi de evaluare socială în Penitenciarul Târgşor, la care au participat 67 de deținute.
Cele mai consumate droguri la nivelul judeţului Prahova au fost canabisul şi substanţele noi psihoactive (SNP), dar şi heroina, metadona, diazepamul, alprazolamul, cocaina, medazepamul, alcoolul, M.D.M.A, prenandezul, psilocina şi morfina.
Din punctul de vedere al indicatorului decese directe şi/sau decese indirecte, asociate consumului de droguri, în comunicatul la care ne-am referit se precizează că nu au fost raportate cazuri la nivelul judeţului Prahova.
În vederea oferirii de servicii de asistenţă consumatorilor de droguri, CPECA Prahova a colaborat cu partenerii interinstituţionali cu atribuţii în domeniu, respectiv cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune, ai Penitenciarelor Ploieşti și Târgşor, ai Direcţiei Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, ai Organizației Umanitare Concordia, ai Laboratorului de Sănătate Mintală Adulţi, ai Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.
De reținut că persoanele interesate pot să beneficieze în mod confidenţial şi gratuit, de serviciile de asistenţă oferite de CPECA Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*