De la rețeta secretă a clătitelor lui Molnar, la salonul artei culinare de la ”Dacia”

Bucătarii anilor 80 nu erau mai puțin pricepuți decât cei din zilele noastre, ba chiar, având în vedere ”echilibristica” pe care trebuiau să o facă în condițiile raționalizării alimentelor, erau poate chiar mai ingenioși și mai inventivi decât cei de azi. Ca dovezi, s-au păstrat meniurile epocii. Iar la ”Dacia” exista un album cu expozițiile culinare, care se țineau atunci când se făceau serile tematice, dintre care cea mai apreciată era ”Sara lugojană”, în care se serveau preparate specifice zonei. Balul vânătorilor, prilej de afirmare a talentului culinar Deși în anii 80, mai ales pe la sfârșitul lor, ”penuria” de alimente (în fapt, criza au­to­im­pusă de regimul Ceau­șes­cu) era la ordinea zilei, bucătarii aveau și alte prilejuri de a-și etala măiestria. La renumitele baluri ale vânătorilor, organizate anual, participau 400, până la 500 de persoane. Se organiza și tombolă cu produse vâ­nă­to­rești, iar ospătarii și os­pă­tă­ri­țele erau îmbrăcați cu costume specifice și pălării cu pa­nă, puse la dispoziție de vâ­nători. Alt prilej de afirmare a mă­iestriei culinare erau ex­pozițiile de artă culinară. Erau evenimente anuale, des­fă­șurate de regulă la sfârșit de noiembrie – început de de­cembrie. Lugojul avea Master Chefi de primă mână! Organizate la ”Dacia” sau ”Ti­mișul”, întrecerile erau [...]
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*