Dean Victor Ioviță și Liviu Jigmond jr., lideri în clasamentul general, cu o etapă înainte de finalul campionatului

Piloții legitimați la clubul lugojean Moto Extrem, condus de Liviu Jigmond, rămân lideri ai clasamentului general la două dintre categoriile de concurs, după încheierea penultimei etape din campionatul național, individual de motocros.

Competiția (fără spectatori) s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 17-18 octombrie, pe circuitul din stațiunea Sugaș-Băi, lângă Sfântu-Gheorghe (județul Covasna).
Delegația lugojeană, formată din cinci piloți a reușit să obțină trei locuri de podium și să-și mențină supremația la clasele 50 cc-juniori miciși 65 cc, înaintea ultimei etape a campionatului. Lugojul a fost reprezentat la clasa 50 cc-juniori de Dean Victor Ioviță, la clasa 65 cc, cu cea mai numeroasă prezență lugojeană, au concurat Liviu Jigmond junior, Mark Szoke Eross și Luca Mark Ioviță, iar la clasa 85 cc a evoluat David Ilie Chivu.

Cel mai bun rezultat al clubului de pe Timiș a fost obținut de Mark Szoke Eross, la 65 cc, care a termina pe prima poziție, în ambele manșe, cu punctaj maxim (25+25 p), apropindu-se la doar zece puncte de locurile unu și doi, care sunt la egalitate, cu 175 de puncte.

Pentru ultima etapă, la această categorie se anunță o luptă deosebit de strânsă, în întrecerea pentru cucerirea titlului național, care se va da între doi lugojeni, Liviu Jigmond jr și Mark Szoke Eross și Sami Dumitru de la Top Cross TCS Otopeni.

La clasa 65 cc, podiumul a fost completat de Liviu Jigmond jr, liderul clasamentului general, care a terminat pe poziția a doua, cu 40 de puncte.

O cursă bună a făcut Dean Victor Ioviță, la clasa 50 cc, care s-a clasat pe primul loc, cu 47 de puncte, după ce a obținut maxim de puncte (25 p) în manșa a doua.

Lugojeanul este în continuare liderul clasamentului general, după patru etape, menținându-și distanța de cinci puncte, față de contracandidatul la titlu, Alecsei Matei Toader, de la Top Cross TCS Otopeni, care a adunat 178 de puncte.

“Este bine că ne-am menținut în frunte la 50 cc-juniori mici și 65 cc. Ultima etapă se anunță extrem de încordată, pentru că va trebui să avem grijă să nu facem greșeli mari și sper să nu avem incidente tehnice la motoare sau căzături pentru, pentru a putea lua cele două titluri naționale. Cea mai presantă situație este la 65 cc unde Liviu Jigmond Jr. va concura în ultima etapă de pe poziția de egalitate cu principalul contracandidat, Sami Dumitru de la Otopeni. Orice greșeală, însă, va putea schimba ordinea finală a clasamentului general, pentru că în lupta pentru titlu se afla  și Mark Szoke Eross, al doilea pilot al nostru la această categorie, care este clasat, după patru etape, pe locul trei, dar la numai 10 puncte distanță de primii doi”, a explicat Liviu Jigmond, antrenorul și coordonatorul clubului  lugojean Moto Extrem.

Ceilalți doi piloți lugojeni, prezenți la Sfîntu-Gheorghe, Luca Mark Ioviță și David Ilie Chivu s-au clasat pe locurile opt, respectiv șase, la clasele 65 cc, respectiv 85 cc.

Lupta finală pentru titlurile naționale se va da în ultima etapă, programată la finele săptămânii, în intervalul 24-25 octombrie, pe circuitul de la Ciolpani, lângă București.

Articolul Dean Victor Ioviță și Liviu Jigmond jr., lideri în clasamentul general, cu o etapă înainte de finalul campionatului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*