Debut spectaculos în Campionatul Municipal la minibaschet

Bogdan Chitic

Organizat sub egida Asociației Județene de Baschet Prahova și aflat la cel de-al doilea sezon de existență, Campionatul Municipal Ploiești la minibachet a pornit la drum, la finalul săptămânii trecute. În Sala Polivalentă din Blejoi, în organizarea Clubului Sportiv Sevlar, s-au desfășurat primele patru jocuri ale noii ediții de campionat, cu participarea echipei gazdă, CS Blejoi, și a formațiilor Ploiești Basketball 1 (grupa mini 2 din cadrul clubului), Ploiești Basketball 2 (grupa mini 4), Lynx Blue și Tonika Pucioasa, aceasta din urmă reprezentanta județului vecin, Dâmbovița.
Compusă preponderent din jucători de generație 2006 – aflați, așadar, la cel de-al doilea an pe segmentul de minibaschet, care au luat startul, în vară, și la Campionatul Național de la Mangalia, în grupa albastră, gruparea Ploiești Basketball 1, antrenată de Elena Stan, a câștigat ambele jocuri disputate, cu CS Blejoi, scor 44-23, și în compania colegilor mai mici de la Ploiești Basketball 2, de generație 2007-2008, cu scorul de 56-6, ocupând, astfel, prima poziție cu punctaj maxim. În celelalte două partide programate în cadrul turneului, CS Blejoi a trecut de Ploiești Basketball 2 cu 32-10, iar formația dâmbovițeană, din Pucioasa, a realizat supriza, câștigând la limită, scor 22-21, în fața grupei “blue” a celor de la Lynx, pregătită de Florentin Crețu.
În această săptămână, mai sunt programate alte două partide, fetele de la CSȘ Ploiești (antrenor Loredana Munteanu) urmând să joace împotriva băieților din cadrul aceluiași club, pregătiți de Ionuț Ivan, iar grupa “red” aparținând BC Lynx (antrenor Florentin Crețu) va găzdui, în sala de sport a Colegiului Național “Nichita Stănescu”, meciul cu BC Solaris (antrenor Sorina Lambrino). Pe lângă formațiile mai sus amintite, din Campionatul Municipal la minibaschet mai fac parte echipele BC Shooters, ABC T-Pack și Ploiești Basketball 3.

Rezultatele turneului de la Blejoi
CS Blejoi – Ploiești Basketball 1 22-43
CS Blejoi – Ploiești Basketball 2 32-10
Ploiești Basketball 1 – Ploiești Basketball 2 56-6
Tonika Pucioasa – Lynx Blue 22-21

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*