Decizie de ultim moment! Se amână începerea anului școlar aici

Autoritățile din Grecia au amânat cu o săptămână redeschiderea școlilor, din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, din ultimele 24 de ore.

Grecia se confruntă din nou cu o explozie a cazurilor de COVID-19, așa că, în context epidemiologic, autoritățile au decis amânarea redeschiderii școlilor, până pe 14 septembrie.

„Îi îndemnăm pe toți părinții să se întoarcă împreună cu copiii la casele lor în zilele următoare și să se asigure că rămân în siguranță, până la reluarea lecțiilor”, a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului elen.

Cum vor funcționa școlile hibrid, în România

Monica Anisie a făcut noi precizări despre începerea anului școlar. Se pare că în cazul școlilor care funcționează pe sistemul hibrid, jumătate din elevi vor veni la școală, în timp ce cealaltă jumătate de elevi vor susține cursurile în varianta online. La 2 săptămâni, rolurile se vor inversa.

Mai este foarte puțin până când clopoțelul noului an școlar va suna pentru elevi. Situația epidemiologică din România, cauzată de COVID-19 va duce, anul acesta, la desfășurarea cursurilor într-o manieră total diferită.

Pentru a evita expunerea elevilor pericolului infectării cu noul coronavirus, s-au luat măsuri drastice. Monica Anisie a făcut precizări de ultim moment în legătură cu acest aspect al educației din România.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru. Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a explicat Monica Anisie.

Ministrul educației a vorbit și despre școlile care adoptă sistemul hibrid: respectiv o jumătate din elevi la școală, o jumătate acasă, pe cursuri online și rotație între ei la 2 săptămâni.

SURSA

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*