Deciziile Comitetului Executiv al FRF din 29 aprilie 2021

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezența tuturor membrilor săi, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal la data de 29 aprilie 2021, adoptă următoarele decizii:

– Se suplimentează ordinea de zi cu un subiect privind modificarea orei de disputare a ultimei etape din cadrul Ligii a 3-a și două subiecte propuse de domnul Auraș Brașoveanu privind modificarea Regulamentului Disciplinar referitor la obligativitatea citării cluburilor pentru abaterile existente în rapoartele de joc și cu privire la situația echipelor din Liga a 3-a care termină competiția liga a 3-a, dar nu mai vor să desfășoare jocurile de baraj pentru menținerea în Liga a 3-a (retragere înainte de baraj).

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 4 din 22.03.2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 5 din 07.04.2021, cu mențiunea că pentru jocurile de baraj dintre echipa din Liga a 3-a și cea din Liga a 4-a, cartonașele galbene se anulează pentru ambele echipe, indiferent de numărul cartonașelor respective, urmând a se executa doar sancțiunile aplicate pentru cartonașe roșii.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 6 din 08.04.2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 7 din 12.04.2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării și desfășurării jocului amical dintre echipele naționale de seniori (masculin) ale României și Georgiei programat a se va disputa la 2 iunie 2021 pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca finala Cupei României, masculin, seniori ediția 2020/2021 să se desfășoare pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca finala Cupei României la fotbal feminin, ediția 2020/2021, să se desfășoare la Arad în data de 6 iunie 2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea programului competițional al Ligii Elitelor U17 și U19, conform referatului Managerului Departamentului Competiții, astfel etapa 21 se va desfășura la data de 19.05, iar etapa 22 pe data de 22.05.2021. Prin urmare, datele de disputare ale semifinalelor pentru competițiile de Elită U17 și U19 vor fi 25.05.2021 și 29.05.2021.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul competițional al Campionatului Național Liga 1, ediția 2021/2022.

– Ia act de raportul Directorului Școlii Federale de Antrenori cu privire la nerespectarea funcțiilor staff-ului tehnic în cadrul echipelor cluburilor participante în Campionatul Național Liga 1, urmând ca pentru următoarea ședință a Comitetului Executiv să se pregătească normele care să reglementeze situațiile învederate.

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea componenței Comisiei de Fotbal Feminin, conform propunerii formulate de dl. Alin Cioban, Președintele comisiei (conform Anexei).

– Aprobă cu unanimitate de voturi documentele aferente organizării și desfășurării competițiilor de fotbal feminin U17 și U15 (Regulamentele U17 și U15, serii și program competițional).

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca Adunarea Generală Ordinară a Federației Române de Fotbal să fie organizată la data de 28 iunie 2021, ora 11:00.

– Ia act de propunerea formulată de reprezentantul Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori (AFAN) cu privire la modificarea art. 18 alin. 10 teza a III-a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal. Aprobă cu unanimitate de voturi ca membrii afiliați ai FRF să fie consultați cu privire la această propunere.

– Aprobă ca ora de începere a jocurilor din cadrul ultimei etape din Liga a 3-a să fie 15:00 în loc de 17:00.

– Ia act de propunerea domnului Brașoveanu cu privire la necesitatea citării în fața Comisiei de Disciplină și Etică a tuturor persoanelor (fizice sau juridice) cu privire la care există mențiuni în raportul de arbitraj care pot conduce la aplicarea de sancțiuni disciplinare (în concret să nu se mai prezume citarea).

– Ia act de solicitarea domnului Brașoveanu cu privire la necesitatea clarificării situației cluburilor din Liga a 3-a care ar refuza să participe la jocurile de baraj pentru menținerea în această competiție raportat la momentul retragerii și la clubul care ar obține astfel dreptul de participare în Liga a 3-a în noul sezon competițional.

– Referitor la subiectul privind regula jucătorilor U21 la nivelul echipelor participante în Liga 1, propunerile și argumentele administrației FRF urmează, la rugămintea domnului Gino Iorgulescu, a fi comunicate cluburilor din Liga 1 pentru ca acestea să-și poată exprima punctul de vedere.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*