Declarat incompatibil! Comuna Mănăștiur ar putea rămâne fără primarul Ionel Curuți, în urma unei decizii luate de Autoritatea Națională pentru Integritate

Situația este incertă în fruntea  administrației locale din comuna Mănăștiur, după ce prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, a semnat Ordinul nr. 129/26 aprilie 2021 prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului comunei Mănăștiur, Ionel Curuți, ca urmare a constatării încălcării regimului incompatibilităților.”Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI nr. 22269/G/II/03.07.2017, emis de Agenția Națională de Integritate. Acest raport a fost contestat, dar prin intermediul Sentinței civile nr. 1978/25.04.2018 a Curții de Apel București și a Deciziei civile nr. 1489/11.03.2021 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestația a fost respinsă în mod definitiv. Ordinul este emis în baza dispozițiilor art. 25, alin. 1- 3 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, coroborat cu prevederile art. 160 alin. 1 lit. b) și alin. 7 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ”, a transmis printr-un comunicat Instituția Prefectului Timiș.

Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul comunei Mănăștiur și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare.

“Voi contesta în instanță decizia dată de Autoritatea Națională pentru Integritate, deoarece aceasta este injustă fiind aplicată în urma modificării Legii”, a declarat pentru Redeșteptarea primarul Ionel Curuți.

Dacă decizia rămâne definitivă, atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei, până la alegerea unui nou primar.

Ionel Curuți se află în fruntea comunei Mănăștiur din anul 2004.

Articolul Declarat incompatibil! Comuna Mănăștiur ar putea rămâne fără primarul Ionel Curuți, în urma unei decizii luate de Autoritatea Națională pentru Integritate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*