Degivrarea de pe arena „Francisc Neuman” merge în „valuri”, cum va arăta gazonul la UTA – Viitorul după zăpada căzută la Arad?

Prima zăpadă (ceva) mai serioasă căzută la Arad în această iarnă a scos la iveală problema degivrării ce persistă la noua arenă „Francisc Neuman”. După cum se poate observa și din poze, zăpada s-a topit pe porțiuni, în „valuri”, cu toate că o echipă de muncitori a lucrat la fața locului chiar săptămâna trecută. Așadar, defecțiunile încă există, iar calitatea gazonului nu se anunță foarte bună la ora meciului de vineri, dintre UTA și Viitorul, din cadrul etapei cu numărul 16 a Ligii 1.

Pe de altă parte, acum se poate spune că „specialiștii” văd exact care sunt „fâșiile” ce nu funcționează la capacitate maximă sau chiar la nicio capacitate. Gazonul este încă în garanție, iar „constructorul”, SC Rulouri de Gazon SRL, respectiv firma subcontractată pentru realizarea sistemului de degivrare, au datoria să acționeze rapid.

A cui este vina? Zilele trecute, Ovidiu Petrache, directorul general al firmei giurgiuvene, susținea sus și tare că: Degivrarea, încălzirea terenului, este alimentată dintr-un transformator necorespunzător montat de Primărie, care o pune în pericol. Primăria a realizat că nu a băgat în priză sistemul. Apoi, racordarea la canalizare a stadionului UTA, aflată în sarcina Primăriei, nu a fost încheiată, iar apa nu se drenează corect din teren”.

O altă problemă ar putea fi legată de sistemul de scurgere a apei din jurul stadionului. Se pare că unele siguranțe montate la acele panouri ce alimentează sistemul de degivrare s-au ars tocmai pentru că la ele a ajuns apa. Așadar, problema ar putea fi și mai complicată.

Cert este că UTA chiar e taxată de mai bine de o lună de zile de când acest sistem de degivrare a fost pornit pe stadionul din Calea Aurel Vlaicu cu 285 de lei pe oră, iar rezultatele sunt cele pe care le vedeți. Laszlo Balint nu a fost deloc încântat să vadă care e situația pe gazonul pe care elevii săi vor trebui să joace și să „dezghețe” clasamentul peste patru zile cu Viitorul, câștigătoare în primul meci oficial al anului: 2-1 în restanța cu Hermannstadt.

0
0

Articolul Degivrarea de pe arena „Francisc Neuman” merge în „valuri”, cum va arăta gazonul la UTA – Viitorul după zăpada căzută la Arad? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*