Degivrarea funcționează în ture de câte 6 ore la arena „Francisc Neuman”, gazonul va avea de suferit toată iarna!

Una dintre erorile de proiectare ale arenei „Francisc Neuman” iese la suprafață în lunile de iarnă, cu atât mai mult cu cât UTA e implicată în campionatul Ligii 1. Aceasta vizează deja celebrul gazon de la Arad, care s-a rupt încă în anotimpul cald, apoi a fost mocirlos, iar acum „adună” zăpada.

Pe lângă faptul că sistemul de degivrare nu a funcționat la capacitate maximă (între timp a fost pus la punct în contul garanției), există o problemă și mai mare și ține de sursa de alimentare cu curent. Aceasta nu era destulă putere să suporte pornirea tuturor celor șase module, ci doar o jumătate dintre ele. Altfel…sar siguranțele.

Soluția provizorie găsită de administratorul stadionului, adică Primăria Arad, prin firma Recons, e cât se poate de…originală. Un electrician vine la stadion din 6 în 6 ore pentru a porni trei dintre modulele degivrării, sacrificându-le pe celelalte trei și tot așa. Bineînțeles, „operațiunea” nu se face și noaptea, așa că iarba se îngheață și se dezgheață în reprize. Și în funcție de asta, zăpada stă sau nu stă pe ea.

Chiar dacă nu am primit încă un punct de vedere oficial din parte Primăriei, din informațiile noastre, s-a făcut deja o cerere la ENEL pemtru mărirea capacității de alimentare, dar procedura durează luni bune de zile, adică undeva prin primăvară, când degivrarea nu-și mai găsește utilitatea.

UTA a debutat în noul an vinerea trecută chiar pe teren propriu, cu FC Voluntari, iar starea gazonului nu a fost deloc bună. Din imagini se observă că terenul nici nu a trecut prin procesul de tăvălugire, brazdele sărite au înghețat așa, iar, sâmbătă, cu FC Argeș, echipa lui Laszlo Balint va avea din nou parte de o suprafață de joc la limita practicabilității.

0
0

Articolul Degivrarea funcționează în ture de câte 6 ore la arena „Francisc Neuman”, gazonul va avea de suferit toată iarna! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*