Deplasare de zile întregi scurtată la două ore pentru utiști, la bordul unui charter! Echipa arădeană joacă și împotriva statisticii fără Benga în teren

Ritmul nebun în care se joacă meciurile din Liga 1 determină clubul UTA să facă un efort important pentru deplasarea de la Iași. Dacă la Botoșani, delegația arădeană s-a deplasat cu autocarul, cu escală la Bistrița, în capitala Moldovei „roș-albii” vor ajunge cu avionul. Și nu vorbim despre o cursă de linie, ci un charter, pentru care gruparea fanion a Aradului va achita în jur de 13 mii de euro.

Astfel, în loc să piardă 10-11 ore la dus și tot atâtea la întors, arădenii vor ajunge în exact o oră la destinație, iar miercuri, în jurul orei 22,30 vor fi din nou acasă. Spre Iași se zboară mâine, de la ora 17, de pe aeroportul din Arad, „roș-albii” urmând să se cazeze la Hotel Ramada. Laszlo Balint a spus că va deplasa toți fotbaliștii apți, minus portarul Mociu, adică 19 jucători. „Țin să mulțumesc conducerii clubului pentru că a înțeles importanța acestei deplasări și vom merge cu un avion charter. Ar fi trebuit să petrecem zile întregi pe drum pentru că nu sunt zboruri directe. Ar fi trebuit să facem escală la București, unde să stăm foarte multe ore, atât la dus cât și la întors. S-au făcut niște calcule și, chiar dacă această deplasare este mai scumpă decât în mod normal, încă odată mulțumesc conducerii că a înțeles importanța refacerii și evitării oboselii ce s-ar fi acumulat pe un drum atât de lung. Bineînțeles, se ține cont și de faptul că duminică jucăm din nou contra celor de la Dinamo”, a precizat Laszlo Balint.

UTA va avea absente importante, miercuri, la Iași. Trei dintre titularii meciurilor jucate în acest an, plus alți patru fotbaliști din lot. Unul dintre aceștia este rusul Evgeniy Shlyakov, care își va amâna debutul din pricina pașilor birocratici ce trebuie parcurși în România în procesul de legitimare. „Va face deplasarea absolut toată lumea care este aptă de joc. Vă reamintesc că ne lipsesc Benga și Simo (n.a. Roumpoulakou) din cauza suspendării și Hora, pentru care așteptăm rezultatele investigațiilor medicale pentru a vedea pentru cât timp nu ne putem baza pe el. Din păcate, nici Evgeniyi nu va fi legitimat din cauza birocrației, sper măcar până la weekend să fie totul totul ok. Albert Voinea pe final cu recuperarea după accidentare, sperăm ca de luni să intre în programul normal al echipei. Chiar dacă unii au revenit și vor fi în lot, mă refer la Buhăcianu și Tescan, au intervenit alte indisponibilități. Asta este perioada, știam ce ne așteaptă, știam că vor fi meciuri în care unii vor intra în lot, iar alții vor ieși. E firesc, e important ca toată lumea din vestiar să rămână concentrată pe ceea ce avem de făcut, pentru că va veni rândul fiecăruia să ajute echipa din teren”, a mai spus antrenorul „roș-albilor”.

Poate cea mai mare provocare a „roș-albilor” este să evolueze fără Alex Benga în centrul defensivei. Tot din cauza suspendării, fundașul a mai lipsit cu Sepsi și Astra, iar UTA a încasat nouă goluri. Cu Viitorul și Voluntari, arădenii nu au luat gol cu Benga pe teren, iar cele două reușite ale lui FC Argeș au sosit și ele când fotbalistul brașovean era deja în tribună după eliminarea directă. „Vrem să contrazicem statistica miercuri. Eu am încredere în oricare dintre jucătorii care vor intra la Iași în centrul apărării, am încredere că absența lui Benga va fi suplinită cu brio. Cred și sper că sunt jucători motivați și nerăbdători să intre în teren și să demonstreze că au valoare pentru a purta acest tricou. Mai mult, sunt convins că evoluția lor va fi una conform cu așteptările tuturor. Cel mai important e să venim cu trei puncte, indiferent cum și de cine va intra pe gazon”, a mai afirmat Gyuszi Balint.

0
0

Articolul Deplasare de zile întregi scurtată la două ore pentru utiști, la bordul unui charter! Echipa arădeană joacă și împotriva statisticii fără Benga în teren apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*