Deponeul de la Ghizela, pași spre performanță! Operatorul de salubritate al Lugojului vrea reciclare 100% în municipiu, cu tehnologii noi

Claudiu BuciuRetim Ecologic Service și Consiliul Județean Timiș au organizat astăzi o zi a porților deschise la depozitul de deșeuri de la Ghizela pentru toți ziariștii interesați să afle la prima mână cum funcționează procesul de gestionare a deșeurilor.

Au fost prezenți peste 50 de oameni ai presei de la majoritatea publicațiilor și televiziunilor din județ care au putut să vadă la fața locului procesul tehnologic de sortare a gunoiului care ajunge în deponeu.

Vizita a fost una informativă, iar cei prezenți au fost informați că de anul viitor toate liniile tehnologice vor fi înlocuite cu instalații noi care vor funcționa după reguli stricte, conform noilor cerințe ale Uniunii Europene.

De anul viitor va fi introdus un nou coș, maro, care să preia tot ce nu este bun în momentul de față între coșul negru și cel galben, pentru a recicla mult mai mult decât în prezent.

Conform specialiștilor din cadrul Retim, va fi un proces dificil, dar posibil datorită noii tehnologii pentru că trebuie investit în preluarea deșeurilor de la cetățean, până la mașini separate de colectare, stații de compostare sau digestare, care să facă toată treaba la fel ca în alte țări.

Tehnologia actuală este una bună, dar poate fi mai performantă, lucru pe care Consiliul Județean Timiș și Retim intenționează să o regenereze începând cu anul viitor.

Articolul Deponeul de la Ghizela, pași spre performanță! Operatorul de salubritate al Lugojului vrea reciclare 100% în municipiu, cu tehnologii noi apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*