Depozit strategic, la Făget! Este administrat de Ministerul Sănătății și poate fi util în lupta împotriva coronavirusului

Făgetul are un depozit unic în vestul ţării, ţinut secret de autorităţi, atât la nivel judeţean, cât şi naţional. Acesta este amplasat pe o suprafaţă apreciabilă, în apropierea spitalului orăşenesc și ar trebui folosit tocmai în situații de criză, cum este și cea din prezent cu coronavirusul COVID – 19.

Depozitul este considerat obiectiv strategic şi ar aparţine de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, care la nivel naţional, ar mai avea încă cinci locuri de acest fel, la Novaci – Gorj, Bereşti – Bacău, Gorneşti – Mureş, Urziceni – Ialomiţa şi Bucureşti.

Perimetrul unde se află nu atrage atenţia în mod deosebit trecătorilor, fiind înconjurat de un gard impozant şi numeroşi copaci.

Dintr-o anumită poziţie se disting mai multe magazii, în care, conform unor informaţii s-ar afla garate ambulanţe şi stocate cantităţi impresionante de medicamente, vaccinuri, dezinfectante, anestezice, dispozitive medicale şi alte materiale specifice.
Rolul acestor depozite ar trebui să fie acela de a asigura stocul necesar de produse medicale, aparatură şi maşini de intervenţie în cazul unui război, calamităţi sau catastrofe de altă natură, cum este pandemia actuală, astfel că în cazul unei crize acute de materiale s-ar putea impune folosirea lor.

Logistică pentru vestul țării

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au obligaţia doar de a efectua verificări în aceste locuri, însă până în prezent, în perimetrul respectiv nu a apărut nicio mișcare.

”Ştiu că la Făget avem un depozit mai deosebit, de care nu prea vorbeşte nimeni. Nu se cunoaște mare lucru despre el şi Primăria nu este implicată sub nicio formă în gestionarea activităţii de-acolo. Până acum, nu s-a văzut vreo mișcare în locul cu pricina”, ne declara Marcel Avram, primarul Făgetului.

Depozitul de la Făget ar trebui să asigure logistica în situaţii critice, pentru majoritatea judeţelor din vestul ţării.

Articolul Depozit strategic, la Făget! Este administrat de Ministerul Sănătății și poate fi util în lupta împotriva coronavirusului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*