Depoziții

Evoluția echipelor românești în preliminariile cupelor europene a arătat încă o dată, dacă mai era cazul, cât de vulnerabile sunt acestea. Viitorul a câștigat partida retur cu belgienii, dar la diferență insuficientă pentru a mai spera ceva. FCSB este de fapt o jucărie la îndemâna lui George Becali, care ia decizii după bunul său plac. Toate mofturile lui au condus la înfrângerea în fața armenilor de pe teren propriu, făcându-se de râs. După acest eșec, antrenorul Bogdan Andone a avut un moment de demnitate și a demisionat, acutizând criza de la FCSB.

CFR Cluj se dovedește a fi cea mai serioasă și echilibrată, având un parcurs bun. În turul următor va înfrunta un adversar dificil, Celtic Glasgow, dar să nu uităm că această echipă a fost eliminată de Poli acum aproape 40 de ani în competiția de atunci, Cupa Cupelor. Am lăsat în mod deliberat la urmă Universitatea Craiova, deoarece comportamentul unor spectatori și al unor jucători s-a situat la periferia Europei. Indiferent de ce decizie va lua UEFA cu privire la partida cu Honved, rușinea rămâne.

În campionatul ligii întâi, CFR Cluj a surclasat o altă nou promovată, Chindia Târgoviște, chiar pe terenul acesteia. O surpriză a constituit-o victoria echipei Hermannstadt Sibiu în fața Universității Craiova. Oltenii invocă oboseala, încercând astfel să explice înfrângerea. O altă echipă din județul Sibiu, Gaz Metan Mediaș, a obținut un meritoriu rezultat de egalitate la Botoșani.

Dinamo a obținut în sfârșit primele puncte, ce-i drept, învingând o echipă venită recent din liga secundă, Academica Clinceni. Sepsi Sfântu Gheorghe confirmă evoluția bună din etapa precedentă de la Mediaș, reușind să obțină un rezultat de egalitate în partida cu Viitorul, chiar dacă egalarea a venit în ultimul minut de joc.

A început și întrecerea echipelor din liga a doua. S-a bătut monedă pe valoarea echipelor participante și pe nivelul ridicat al viitoarelor partide. Cel puțin prima etapă nu a lăsat să se întrevadă așa ceva. „U” Cluj, o presupusă pretendentă la promovare, a fost învinsă de CSM Reșița, echipă care până nu de mult evolua în liga a treia.

UTA a învins-o confortabil pe Dunărea Călărași, anunțată și ea ca pretendentă la promovare. Petrolul Ploiești a învins la București pe Metaloglobus, echipă antrenată de fostul petrolist Măldărășanu. Rapid București nu a arătat mai nimic în partida cu Farul, așa că promovarea mult dorită pare departe. ASU Politehnica nu a reușit să o învingă pe teren propriu pe Dacia Mioveni, care și-a făcut un obicei din a învinge la Timișoara.

Combinata Luceafărul Oradea – Energeticianul Petroșani, ce joacă în campionat sub denumirea Viitorul Pandurii Târgu-Jiu și își dispută partidele la Turnu Severin, a învins Sportul Snagov. Sunt curios ce articol din ROAF a invocat Nicolae Sarcină pentru a înscrie această echipă în campionat în ultima clipă.

The post Depoziții appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*