Deputat Viorica Cherecheş: “Pensionarii merită tot respectul nostru”

Deputatul PNL de Maramureş Viorica Cherecheş s-a aflat din nou miercuri, 30 august în mijlocul seniorilor de la Centrul de Asistenţă Socială pentru Vârstnici Caspev. Dacă la precedenta întâlnire s-a pus accent pe problemele pensionarilor din minerit, la întâlnirea de azi au fost puse pe tapet problemele zilnice cu care aceştia se confruntă.

“Am răspuns astăzi invitaţiei inginerului Ştefan Lupşa, preşedintele Asociaţiei Caspev de a participa la un nou dialog cu pensionarii maramureşeni. Seniorii de la Centrul de Asistenţă Socială pentru Vârstnici (CASPEV) mi-au vorbit despre problemele pe care le întâmpină, despre indemnizaţiile mici pe care le primesc după o viaţă întreagă de muncă şi despre propunerile lor pentru Legea Pensiilor”, a spus Viorica Cherecheş, deputat PNL de Maramureş.

Seniorii i-au vorbit medicului Viorica Cherecheş despre problemele pe care le au în momentul în care au nevoie de servicii medicale de urgenţă şi despre timpii de aşteptare foarte mari cu care se confruntă pentru a ajunge să fie văzuţi de un specialist.

“Una dintre problemele cele mai acute cu care se confruntă seniorii este cea a serviciilor medicale prompte. Ajunşi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean sunt nevoiţi să aştepte ore bune până când sunt văzuţi de un medic şi redirecţionaţi spre alte unităţi medicale sau li se prescrie un tratament”, a mai spus medicul.

Parlamentarul le-a promis seniorilor susţinere pentru a soluţiona această problemă de maximă importanţă. Mulţi dintre pensionari se confruntă cu boala şi de multe ori au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă.

“Este o problemă în care mă voi implica şi vom încerca rezolvarea ei prin înfiinţarea de linii suplimentare de gardă la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare dar şi la Spitalul de Pneumoftiziologie”, a mai spus Viorica Cherecheş.

Pensionarii de la Caspev au readus în discuţie un deziderat mai vechi al lor, o casă a seniorilor.

“O altă problemă la fel de importantă pe care au semnalat-o pensionarii este cea a unei case a seniorilor, necesară pentru cei care doresc să se bucure de o bătrâneţe decentă”, a mai adăugat parlamentarul.

La final, Viorica Cherecheş le-a promis seniorilor că va reveni la astfel de întâlniri, dar nu va veni cu mâna goală.

“Voi reveni la CASPEV în cel mai scurt timp cu răspunsuri aprofundate la întrebările care mi-au fost adresate, dar şi cu soluţii concrete la multe dintre problemele lor”, a subliniat Viorica Cherecheş, deputat PNL de Maramureş.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*