Deputatul PSD Bogdan Toader, semnal de alarmă în privința unităților mobile de Terapie Intensivă

Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova și fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a tras un semnal de alarmă în privința unităților mobile de Terapie Intensivă, utilizate în mai multe locații din România. “Prahova a fost la un pas de o tragedie similară celei de la Spitalul „Victor Babeș”!” este mesajul pe care l-a transmis deputatul Bogdan Toader, după decesul celor trei paciente internate pe unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală.
“Am afirmat astăzi (n.n. – marți), în mai multe intervenții la posturile de televiziune naționale, că unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș”, în care au murit cu zile trei pacienți, este una și aceeași cu TIR-ul care a fost până recent în curtea Spitalului Județean de Urgență Ploiești! La Ploiești, doar medicii și deciziile luate de conducerea Spitalului Județean au împiedicat, anul trecut, producerea unei tragedii similare celei din Capitală! Au refuzat să mai interneze pe această unitate mobilă bolnavii de Covid, tocmai din cauza repetatelor probleme tehnice apărute în TIR: instalația de climatizare s-a defectat la scurt timp după ce unitatea mobilă de Terapie Intensivă a ajuns la Ploiești. A rămas nefuncțională săptămâni la rând; Instalația de oxigen, de asemenea, a avut mai multe sincope în funcționare; Corpul medical a transferat bolnavii în spital și, pentru a preîntâmpina o tragedie, unitatea mobilă nu a mai fost utilizată. Așa a și rămas, până ce a fost preluată și dusă la București. Departamentul pentru Situații de Urgență a confirmat, în această după-amiază, că Unitatea Mobilă de la „Victor Babeș” este aceeași care s-a aflat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cine se face vinovat pentru modul în care sunt tratați pacienții – Covid și non-Covid – trebuie să răspundă. Moral, cu funcția, dar și penal!”, a transmis președintele PSD Prahova pe pagina sa de socializare.
Marți după-amiază, Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat: “Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea că Unitatea Mobilă operaționalizată la Institutul Victor Babeș este unitatea care a deservit îngrijirii medicale de specialitate a pacienților aflați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, iar cea care în prezent se află în curtea Spitalului de Urgență “Sf. Ioan” din Capitală este Unitatea Mobilă sosită acum câteva săptămâni de la Spitalul Județean de Urgență Pitești”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*