Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader acuză Guvernul Cîţu de abandonarea mediului de afaceri

Cum susține Guvernul Cîțu mediul de afaceri? Cu cât a crescut rata șomajului în rândul firmelor private și câți angajați noi au apărut în instituțiile de stat, în timp ce Guvernul Cîțu se laudă cu restructurările din sistemul bugetar?
Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader acuză Guvernul Cîțu că a abandonat mediul de afaceri, firmele mici și mijlocii fiind cele mai afectate de criza sanitară care a implicat și o criză economică.
„În plină pandemie, cu PNL și USR-PLUS la guvernare crește numărul bugetarilor și scade numărul de angajați în sistemul privat. Guvernul Cîțu a fost preocupat de angajarea clientelei politice, crescând cu nu mai puțin de 4000 numărul de angajați la stat, și asta doar în primele 2 luni ale acestui an. În tot acest timp șomajul, potrivit INS, a crescut într-un an, de la 3,9% în 2019 la 5% în 2020. Lipsa politicilor de sprijin promise atât de guvernul Orban, cât și de guvernul Cîțu, pentru firmele afectate de pandemie au fost doar praf aruncat în ochii electoratului. Cîțu se împrumută în fiecare lună pentru a putea susține mediul de afaceri și a genera o creștere economică sau pentru a putea întreține salariile celor 4000 de noi angajați în sistemul bugetar?”, afirmă deputatul social-democrat Bogdan Toader, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*