Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader, discuţii cu ministrul Dezvoltării, în cadrul Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului

Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova, vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, a participat, ieri dimineaţă, la discuţiile care au avut loc cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, pe teme legate de mai multe proiecte legislative care vor fi inițiate în perioada următoare sau care se află deja în analiză.
“Am abordat, împreună cu domnul ministru, subiecte de actualitate legate de schimbările preconizate pentru viitorul apropiat, care vizează atât autoritățile publice locale, cât și structurile descentralizate din teritoriu. Printre temele discutate s-au aflat modificarea legislației privind intervenția asupra clădirilor cu risc seismic, prin simplificarea modului de obținere a acordului proprietarilor, dar și prin finanțarea de la bugetul de stat a lucrărilor de consolidare a clădirilor publice cu risc la cutremur; proiectele pentru obiective de interes local și județean ale Companiei Naționale de Investiții; problema lipsei arhitecților din administrațiile publice locale, în special în zona rurală; descentralizarea unor structuri din teritoriu. Într-o primă fază, va fi vorba despre Direcțiile pentru Tineret și Sport, care vor intra în subordinea Consiliilor Județene. O întâlnire care demonstrează că dialogul trebuie să stea la baza tuturor relațiilor dintre instituțiile Statului Român”, a precizat deputatul de Prahova Bogdan Toader.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*