Descinderi în Ploieşi şi Călăraşi, la escroci care păcăleau victimele prin metoda „Accidentul”

Prejudiciul estimat de către poliţişti: 100.000 de lei!

Ieri, polițiștii de la Compartimentul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, au efectuat trei percheziții pe raza municipiilor Ploiești și Călărași, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune. Cu referire la aceste percheziíi, poliţia prahoveană precizează: „Din cercetări a rezultat faptul că, de la începutul acestui an și până în prezent, persoanele bănuite ar fi săvârșit şase infracțiuni de înșelăciune. Acestea ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le telefonic și spunându-le că o rudă apropiată este vinovată de producerea unui accident rutier grav, iar pentru înlăturarea consecințelor penale, precum și sub pretextul acoperirii costurilor serviciilor medicale, ar fi solicitat diverse sume de bani care erau ridicate de către complici”.
De la locațiile vizate, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri care, cel mai probabil, provin din activitatea infracțională, precum sume de bani, înscrisuri, telefoane mobile și bijuterii, toate acestea însemnând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei.
Aseară, două persoane erau audiate de către oamenii legii, urmând ca, pe mai departe, să fie decise măsurile care se impun în această speţă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*