Descinderi în Prahova, la firme angrenate în lanţul unor evaziuni fiscale

F.T.

Ieri dimineaţă, angajaţi ai IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul poliţiştilor din Prahova, Ilfov și București, au efectuat 31 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor firme.
Descinderile au avut loc pentru documentarea unui dosar penal care vizează comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, cauză instrumentată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, „din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2014-2016, trei persoane, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat fictiv în contabilitate achiziționarea unor utilaje, piese auto, anvelope și utilaje industriale, care nu se regăsesc fizic în teren.
Achizițiile ar fi fost efectuate prin intermediul a 15 firme de tip fantomă (conform unor surse judiciare, unele dintre ele figurând în Prahova- n.n.), iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 100.000 de euro.
În baza unor mandate de aducere, nouă persoane urmează să fie conduse la sediul poliției din Olt, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*