Descinderi în Prahova, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

Fl. Tănăsescu

Ieri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cinci descinderi în Prahova – trei dintre acestea în Ploieşti -, la domiciliul unor persoane fizice, sediile sociale și secundare ale unor persoane juridice bănuite de comiterea
infracțiunii de contrabandă și a infracțiunii de înșelăciune.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna iulie a.c. și până în prezent, un bărbat și două femei ar fi deţinut şi comercializat, pe raza județului, țigarete provenite din contrabandă. De asemenea, una dintre persoane este bănuită și de inducerea în eroare a unei societăți de asigurare, prin prezentarea unor înscrisuri ce conțin informații nereale, în vederea încasării unei polițe RCA”.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și 16.840 de țigarete, fără timbru fiscal aplicat, valoarea acestora fiind de 10.000 de lei.
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat – mai precizează anchetatorii prahoveni – se ridică la aproximativ 10.000 de lei.
Trei mandate de executare au fost puse în aplicare, iar cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*