Descoperă aici toate avantajele și dezavantajele casei inteligente

Cum funcționează o casă inteligentă? Ce ar trebui luat în considerare, care sunt avantajele și dezavantajele unei case inteligente? Cei mai importanți termeni, funcții și aplicații, în cele ce urmează.

Dispozitivele inteligente facilitează viața? Sau aduc mai multe probleme decât sprijin real? Vei descoperi aici avantajele și dezavantajele unei case inteligente.

Reglează, controlează, informează-te – de aproape oriunde. Producătorii de dispozitive inteligente pentru casă promit mai mult confort, mai multă securitate, mai multe economii. Conectarea propriilor patru pereți aduce cu siguranță avantaje. Dar are și dezavantaje pe care nu trebuie să le uiți.

Așadar, dacă te gândești la echiparea inteligenta a casei sau apartamentului tău, fă o listă de verificare în prealabil și întreabă-te: care este cel mai important lucru? Pro sau contra?

Avantajele unei case inteligente

Ai chef de ajutoare inteligente? Iată avantajele unei case în rețea digitală.

  • Simplificarea vieții de zi cu zi

Dispozitivele cu adevărat inteligente ajută la automatizarea lucrurilor de zi cu zi și astfel le simplifică pentru utilizator. Ușile și ferestrele pot fi deschise și închise de la distanță. Detectoarele inteligente de mișcare aprind lumina imediat ce te apropii de casă sau apartament.

Sistemele inteligente de încălzire permit, de asemenea, montatorilor să aibă acces de la distanta. Aceștia pot apoi să efectueze întreținere parțială pe internet sau, în mod ideal, să afle ce piesă de schimb trebuie să aducă în caz de defecțiune.

Se apropie o furtună … Ferestrele sunt închise, obloanele în jos, copertina trasă? Dispozitivele inteligente și interconectate recunosc situația și reacționează automat.

  • Securitate sporită

În trecut, instalarea unui sistem de alarmă era foarte costisitoare și presupunea o mulțime de lucrări de instalare. Astăzi există multe dispozitive inteligente care asigură o casă sigură. Lumini, obloane, copertine, televizor și muzica sunt pornite și oprite aleatoriu, simulând prezența constantă. Detectoarele de fum servesc adesea ca sirenă de alarmă.

Camerele de interior și de exterior filmează ceea ce se întâmplă și trimit un flux live la smartphone la cerere (sau când este activat). Detectoarele inteligente de mișcare pot face deja distincția între oameni și animale și, astfel, minimalizează alarmele false.

Detectoarele de nivel de apă dau o alarma în caz de deteriorare a apei, de exemplu dacă mașina de spălat s-a defectat.

  • Creșterea eficienței energetice

Dispozitivele inteligente te pot ajuta să economisești bani. Iar atunci când dispozitivele sunt utilizate mai eficient, acesta protejează și mediul. Dispozitivele electrice pot fi oprite central cu prize inteligente simple. Acest lucru reduce considerabil consumul de așteptare. De asemenea, poți citi valorile de consum curente pe unele prize.

Un control inteligent al încălzirii reglează în mod optim consumul de energie, fără ca utilizatorul să fie nevoit să renunțe la opțiunile individuale de intervenție.

Împreună cu un sistem fotovoltaic, sistemele inteligente reglează autoconsumul (de exemplu, energia solară) sau se alimentează în rețeaua publică.

Dezavantajele unei case inteligente

Ești sceptic cu privire la casele inteligente? Unele puncte merită luate în considerare.

Care sistem este cel potrivit? Care furnizor predomină? Întrebări la care nimeni nu poate răspunde încă. Dispozitivele inteligente comunică între ele prin radio. Există diferite standarde în acest sens. Care dintre acestea predomină? Nimeni nu știe.

Diferitele standarde radio nu sunt compatibile între ele. În multe cazuri, dispozitivele de la furnizorii care utilizează standarde radio diferite nu pot fi combinate.

Piața producătorilor este, de asemenea, dificil de înțeles. Unii cooperează între ei și chiar se aprovizionează reciproc cu dispozitive. Alții se izolează în mod conștient. Unii chiar renunță complet.

Cât de avansată este tehnologia? Este greu de spus dacă tendința de astăzi va fi la fel de modernă peste cinci ani.

Articolul Descoperă aici toate avantajele și dezavantajele casei inteligente apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*