Deși egalate la seturi, lugojencele păstrează toate punctele pe Timiș. Universitarii pierd la zero prima deplasare

Și pentru a treia oară în cele 3 etape din noul campionat al Diviziei A1 de volei feminin, CSM Lugoj a câștigat în unicul meci al rundei în patru seturi, celelalte partide fiind tranșate cu 3:0 de principalele aspirante ale ediției începute luna aceasta, și anume din Blaj, Bacău, Târgoviște precum și CS Dinamo București, cu mențiunea că dacă în primele jocuri învinse ale acestora totalizau numai 38 de puncte, sâmbătă s-a înregistrat un record minim, 32. Ceva mai echilibrată, partida din Banat, unde Balintoni și compania au fost egalate la seturi de clujence, câștigându-le pe următoarele mai greu decât se impuneau în cel inaugural. La fileul masculin al elitei, scoruri de 3:0 cu excepția care confirmă regula, timișorenii câștigând 50 de puncte în eșecul în 3 seturi la Baia Mare, mai multe doar decât craiovenii la Galați, în ceea ce a fost, paradoxal, un duel de podium.

Voleibalistele Lugojului s-au menținut sâmbătă seară de la ora 18:30 pe linia câștigării cu 3:1 a meciurilor din noul campionat, și implicit a câștigării altor 3 puncte în clasament, de astă dată pierzând cel de-al doilea set al partidei cu principalul sparring-partner din jocurile amicale ale pregătirilor, CS ”U” NTT Data Cluj, și nu cel de-al treilea, precum în întâlnirea inaugurală desfășurată tot acasă, cu nou-promovata din Pitești, sau primul set, precum săptămâna trecută, în deplasarea la nou-promovata din Medgidia.

Bănățencele au început foarte bine meciul, luându-le doar 20 de minute să câștige categoric setul inaugural, 25:11, însă și riposta clujencelor în cel de-al doilea le-a surprins fără a mai putea evita egalarea izbutită de oaspete, 22:25.

Era și primul set adjudecat în noul campionat de elevele Luminiței Trombițaș, învinse clar în primele etape la Bacău și Târgoviște, în Moldova prin a începe sezonul cu un descurajant 25:9, la care reacționau în setul doi prin a câștiga și cele mai multe puncte în aceste două deplasări, 20. 

CSM Lugoj nu-și mai permitea pierderea încă unui set dacă ținea să-și conserve punctajul maxim în clasament, impunându-și din nou autoritatea în cel de-al treilea al meciului din sala ”Ioan-Kunst Ghermănescu”, 25:18, după care ardelencele și-au vândut din nou mai scump pielea, conducând suficient de mult în cel de-al patrulea, cu un avantaj în creștere până la 7:12, moment al revirimentului elevelor lui Ugljesa Segrt, fără replică până la 16:12. Fluctuațiile în joc au readus egalarea, 17:17, după care CS ”U” NTT Data a căutat pe cât posibil să forțeze intrarea în setul decisiv, apropiindu-se la un singur punct, 20:19.

Timișencele le-au înfrânt în cele din urmă rezistența, 25:20 după un set aproape la fel de lung precum cel câștigat de vizitatoare, 27 de minute de joc efectiv. Și 99 în total la acest capitol, aproape o oră și treisferturi cu mingea în joc. 

Iar în principiu CSM Lugoj își poate cel puțin menține linia pe care a pornit la drum în noul sezon, dacă nu chiar și îmbunătăți, asta prin prisma calculelor hârtiei, date de deplasarea de săptămâna viitoare la nou-promovata CS Rapid București și primirea acasă în runda a V-a a celor de la CSO Voluntari, înlocuitoare la start ale vicecampioanelor de la CSM București, ilfovencele pierzând sâmbătă la 4 setul inaugural al deplasării la Bacău, unde în total au câștigat numai 32 de puncte, record minim al noii campanii.

Abia în etapa a VI-a va veni primul examen realmente dificil pentru lugojence, la CS Dinamo București, care a stat în acest weekend, prilejul de a se impune categoric sâmbătă nefiind irosit așadar de cele de pe Bistrița, așadar de la CS Știința, de CSM Târgoviște, care a cedat acasă numai 46 de puncte rapidistelor, cu doar 13 câștigate în primul, și de campioana din Blaj, care a risipit numai 48 de puncte în fața argeșencelor, 13 în cel inaugural.

Așadar un vădit dezechilibru, dat de diferența valorică dintre în special cele 4 grupări din Bacău, Blaj, București, și anume Dinamo precum și Blaj, și mai degrabă cele nou-promovate, lugojencele arătându-se a fi pe linia menținerii poziției a cincea, ocupată la finele campionatului trecut. Poziție pe care vor trebui să și-o apere cu mare atenție și la capacitate maximă.

CSM Lugoj – CS ”U” NTT Data Cluj 3:1 a constituit unicul meci desfășurat în 4 seturi până la ora actuală în acest weekend în elita feminină și masculină, și majoritatea partidelor băieților, tot cu excepția care confirmă regula, încheindu-se cu 3:0. La mare luptă, în decisiv, a fost tranșat doar duelul de la Dej, CS Unirea – Dinamo București 2:3 și 13:15 în setul 5, după ce ardelenii îl câștigau pe primul iar cei din capitală pe următoarele două, la polul opus situându-se disputa de podium CSM Arcada Galați – SCMU Craiova, tranșată vineri de dunăreni la zero și prin a ceda numai 47 de puncte, mai clar decât treceau acasă în runda inaugurală cu 3:1 de nou-promovații buzoieni, cei din Bănie venind după un victorios 3:0 pe teren propriu cu băimărenii.

Iar în Maramureș au jucat sâmbătă de la ora 13 voleibaliștii Timișoarei, în prima lor deplasare după promovarea în Divizia A1, urmând a-i primi în vizită în etapa a III-a pe campionii naționali din Galați. CSU UVT a ținut cel mai bine piept roșu-negrilor de la CS Știința Explorări în setul inaugural al meciului din runda secundă, luându-le 20 de puncte în 23 de minute de joc efectiv, dar băimărenii le-au câștigat tot mai clar pe următoarele două, 25:18 și 25:12, încheind întâlnirea la capătul a 62 de minute de joc efectiv.

Galben-albaștrii de pe Bega vor avea o misiune dificilă în a evita poziția codașă a ierarhiei, cu mențiunea că fie și aceasta nu le va aduce retrogradarea, dat fiind numărul din start diminuat de participante, doar 10 prim-divizionare. Un dezechilibru similar și în campionatul masculin, nu în aceeași măsură precum în cel feminin, etapa a doua aducând patru victorii la zero, față de cele două din runda inaugurală, consemnând atunci 3 victorii în patru seturi.

A pornit la drum sâmbătă și caravana voleibalistică în Divizia A2 Vest Feminin, alb-violetele de la CSU Politehnica Timișoara câștigând setul inaugural al deplasării în Bihor, fără a putea însă ține pasul ulterior, depășite fiind tot mai clar de gazde în următoarele, cu 25:12, 25:7, 25:9. O altă deplasare pentru poliste și în etapa a II-a, la Târgu Mureș.

Toate rezultatele din Divizia A1 la feminin și masculin respectiv din ”A2 Vest” Feminin, precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor.    

The post Deși egalate la seturi, lugojencele păstrează toate punctele pe Timiș. Universitarii pierd la zero prima deplasare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*