Deși rusul deș rusul Shlyakov oferă garanții pentru ambele benzi, accidentarea de lungă durată a lui Tomozei ar putea „debloca” transferul lui Vitor Bruno

Mai sunt două zile până la finalul perioadei de transferuri și Adi Petre ar putea să nu fie ultima achiziție a iernii la UTA. Laszlo Balint nu a renunțat la gândul de a-și întări banda stângă a defensivei cu portughezul Vitor Bruno, mai ales după accidentarea suferită la Clinceni de Marius Tomozei.

Transferul lui Vitor Bruno depinde (și) de situația medicală a lui Tomozei

Fundașul dreapta a făcut azi un RMN, ce a evidențiat un edem la nivelul pulpei piciorului drept și ar putea lipsi de pe gazon săptămâni bune. „Mai sunt două zile,  vedem exact și situația lui Tomozei. Așteptăm interpretarea exactă a investigațiilor și estimarea perioadei de indisponibilitate, după care vom știi exact ce avem de făcut. În momentul în care vine un jucător, trebuie să ne ajute imediat, pentru că meciurile se succed foarte repede. Iată că, din păcate și Voinea, pe care speram să ne putem folosi cât se poate de repede a avut ghinion. Au trecut deja șase meciuri, acesta va fi al șaptelea în care nu ne putem baza pe serviciile lui. Asta e situația, nu putem avea control la astfel de situații. Sarcina mea ca antrenor este să încerc să găsesc cele mai bune soluții și să încercăm să fim cât se poate de eficienți în absolut tot ceea  ce facem”, a spus antrenorul „roș-albilor” în legătură cu fostul fundaș stânga al CFR-ului, care acum evoluează la Vilafranquense, în liga secundă portugheză.

Shlyakov, promovat de Balint: „Și-a demonstrat nivelul,  dar va mai crește în joc”

Chiar și fără Tomozei pentru o perioadă de timp, UTA ar avea la dispoziție doi fundași laterali de meserie, Roumpoulakou și Shlyakov, plus Cristi Bustea, care a fost reprofilat de un an încoace și a evoluat atât în dreapta, cât și în stânga. Aceeași discuție este valabilă și pentru  rusul Evgenyi Shlyakov, care a debutat în stânga în „alb-roșu”, iar la Clinceni a jucat timp de 55 de minute ca fundaș dreapta. „Evgenyi este un jucător bun, chiar foarte bun pentru ceea ce înseamnă fotbalul de nivelul ligii întâi din România. Este clar că are de recuperat, este clar că procesul lui de adaptare încă este în curs. Sunt convins că evoluția lui va cunoaște o creștere. Practic, are trei reprize jucate la UTA, trei reprize convingătoare, în care și-a făcut treaba și și-a demonstrat nivelul. Să ne gândim că în a doua repriză a meciului cu Dinamo, trei acțiuni de ale lui au dus la momente periculoase, chiar la ocazii de-ale noastre. Deci are această siguranță defensivă, dar și un aport ofensiv care – bineînțeles – aduce acel plus de care avem nevoie în ultima treime. Sper să ducă din punct de vedere fizic pentru că a venit după o perioadă în care nu s-a antrenat. În rest s-a văzut că e un jucător cu o vitalitate foarte bună, un jucător care are forță și ușurință în alergare, în deplasarea în teren interpretează destul de bine fazele. Asta vine din experiența și – până la urmă – și din valoarea lui și sunt convins că evoluția lui va cunoaște o creștere și în meciurile următoare”, a spus Laszlo Balint despre al treilea fotbalist rus din istoria Ligii 1.

Petre mărește și mai mult concurența în atac: „E important să am bătăi de cap”

Revenirea lui Adi Petre la UTA a devenit certitudine. Atacantul de 22 de ani va ajunge în această noapte la Arad, mâine va semna contractul cu „roș-albii” și va urmări din tribună meciul cu Hermannstadt. Dacă acum o săptămână Laszlo Balint susține că echipa sa este acoperită în atac, acum vorbește de privilegiul pe care-l va avea în alegerea fotbaliștilor pe care va conta etapă de etapă.  „Toată lumea trebuie să-și asume concurența pe posturi. E adevărat că Adi Petre reprezintă un plus și în ceea ce privește soluțiile jucătorilor sub vârstă, dar la fel de adevărat este că în compartimentul ofensiv avem câțiva jucători care pot evolua pe mai multe poziții în compartimentul ofensiv. Putem jongla un pic și cu sistemul, am avut momente în care am jucat sistemul nostru obișnuit (n.a. 4-4-2), alte momente în care am trecut la un 4-2-3-1 clasic, deci important este să avem soluții. E esențial și important ca eu  să am eu bătăi de cap în alegerea primului 11 sau a primului 20 pentru că, până la urmă, ăsta este scopul. Am spus, concurența este benefică și doar așa putem progresa atât la nivel individual cât și ca grup”, a mai punctat Balint.

Mai pleacă cineva de la UTA?

În final, „principalul” arădenilor nu a exclus posibilitatea ca UTA să se mai despartă unul-doi jucători până luni, când expiră perioada de transferul. Vizați ar fi juniorii, care au nevoie de jocuri, Denis Hrezdac fiind cel mai vizat în acest sens. „Există această posibilitate să ne despărțim de ceva jucători dar perioada este foarte scurtă și – în general – acum cam toată lumea și-a cam făcut loturile, și-a cam încheiat socotelile cu tot ce înseamnă intrări și ieșiri la nivelul lotului. Să se înțeleagă, aici  mă refer la jucătorii noștri tineri care să aibă posibilitatea de a juca mai mult”, a încheiat Gyuszi Balint.

FOTO: Sporturescu

0
0

Articolul Deși rusul deș rusul Shlyakov oferă garanții pentru ambele benzi, accidentarea de lungă durată a lui Tomozei ar putea „debloca” transferul lui Vitor Bruno apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*