Despre asta nu vorbeste nimeni! Spitalul Municipal Lugoj ar fi putut fi mai eficient cu aproape 80 de mii de euro, daca nu ar fi trebuit sa plateasca pentru o decizie „performanta” a primarului Boldea

Primarul si conducerea spitalului vor eficientizarea institutiei, prin renuntarea la unele servicii medicale,  in detrimentul pacientilor, dar „uita” sa vorbeasca despre cei aproape 80 de mii de euro care au fost platiti „pe ascuns” in urma unui proces pierdut la Curtea Suprema de la Budapesta.Reteta „succesului” prin care s-a reusit acesta „performanta” o oare primarul Francisc Boldea, care atunci cand vine vorba de proiecte derulate din fonduri europene, cum este si cazul modernizarii Compartimentului Primiri Urgente, este cel mai bun specialist. Proiectul transfrontalier, derulat in parteneriat cu Spitalul din Mako s-a incheiat in 2014 si a adus celor doua spitale o finantare de 1,19 milioane euro, din care suma nerambursabila europeana a fost de 1.011.505 euro. Spitalului „Dr. Teodor Andrei” Lugoj, a fost lider de proiect si a primit suma de 756.766 de euro. In urma contractului incheiat, institutia lugojeana se angaja sa plateasca si cheltuielile neeligibile din cadrul proiectului, insa primarul Boldea, desi a fost instiintat in scris, a luat „preformanta” decizie de a nu aloca acesti bani pentru ca Spitalul „Dr. Teodor Andrei” sa poata sa respecte clauza din contract.

 

In aceste conditii, institutia sanitara lugojeana a fost data in judecata si dupa incheierea procesului a fost obligata la plata a aproape 80 de mii de euro, bani din care s-ar fi putut asigura activitatile medicale care acum par a fi ineficiente. Conducerea spitalului, Consiliul de Adminstratie, al carui presedinte era chiar actualul manager, precum  si primarul Boldea, au ascuns acest lucru si au platit cei aproape 80 de mii de euro fara sa informeze Consiliul Local, for deliberativ caruia i s-a cerut sa fie de acord cu desfiintarea Compartimentului TBC si a Statiei de Dializa, pe motiv ca nu sunt bani care sa acopere cheltuielile. 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*