Deszăpezire cu voluntari! Firmele lugojene au întors spatele administraţiei Buciu

Pregătirile pentru sezonul rece sunt prioritatea administraţiei lugojene în această perioadă, primarul Claudiu Buciu încercând să găsească soluţii pentru ca în cazul unor căderi masive de zăpadă să poată interveni eficient pe străzile oraşului.
Asta după ce fosta administraţia locală nu a făcut nimic pentru a pregăti intervenţiile de iarnă, stocurile de material antiderapant fiind pe zero, asta în timp ce nici un contract cu vreo firmă de deszăpezire nu a fost semnat.

Din acest motiv primarul Claudiu Buciu a început discuţiile cu două societăţi din Lugoj, care deţin utilajele necesare desfaşurării operaţiunii de deszăpezire.

”Am considerat firesc să ne adresăm, în primul rând, firmelor din Lugoj. La începutul săptămânii, una dintre societăţi ne-a comunicat următoarele tarife: 74,08 lei/ora de activitate, respectiv 26,01 lei/ora de stationare în limita a maximum opt ore/zi. Am solicitat şi am şi convenit să nu plătim staţionarea, având în vedere faptul că, oricum, utilajele sunt garate la Lugoj. Materialul antiderapant urma să fie plătit tot de Primărie. Vineri am avut o nouă discuție, urmând să încheiem contractul cel târziu luni, având în vedere că se anunţă condiţii meteorologice care ar putea necesita intervenția utilajelor de deszăpezire/împrăștiere a materialului antiderapant. Spre dezamăgirea noastră, preţul solicitat vineri a fost de 180 lei/ora de activitate! În aceste condiţii nu am putut proceda mai departe la semnarea unui contract”, a spus Claudiu primarul Buciu.

Societatea la care face referire primarul Claudiu Buciu este una care a fost mai mereu abonată la contracte cu municipiul Lugoj, pe vremea administraţiei Boldea şi este deţinută de omul de afaceri Florin Măran.

Primăria a continuat discuţiile cu alte două societăţi din Lugoj care pot efectua lucrări de deszăpezire, însă una a solicitat un tarif considerat exagerat, iar cu cealaltă se va încheia în cel mai scurt timp un contract.

”Problema este că societatea respectivă deţine putine utilaje şi are o disponibilitate restrânsă, având în vedere că este deja angajată şi în alte contracte. Luni, 16 noiembrie, vom lansa un anunţ public pe platforma naţională de achiziţii publice, în scopul identificării oricăror altor ofertanţi. Fac menţiunea că fosta administraţie nu a dotat Primăria cu nici un utilaj destinat operaţiunilor de deszăpezire. Nu avem nici măcar rudimentarele spărgătoare de gheaţă, care servesc pentru a îndepărta gheaţa de pe trotuarele din proximitatea şcolilor, spitalului sau a altor instituţii publice”, a mai spus Buciu.

Primarul Claudiu Buciu a mai spus că în caz de nevoie va apela şi la voluntari pentru  a menţine drumurile circulabile în condiţii normale.

Articolul Deszăpezire cu voluntari! Firmele lugojene au întors spatele administraţiei Buciu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*