Detergenții clasici versus detergenții bio – ce pot alege lugojenii?

În momentul în care îți alegi un detergent pentru rufe, trebuie sa fii atent la mai multe aspecte. Exista doua tipuri de detergenți: cei comerciali, și cei bio. Cum știi însă care este cel potrivit pentru tine? Ți s-a întâmplat vreodată ca hainele tale proaspăt spălate sa iți provoace iritații sau erupții ale pielii? Este posibil ca acest lucru sa fie cauzat de detergenții obișnuiți, care au în compoziție mulți agenți chimici ce îți pot dauna pe termen lung.

Iată ce detergenti poți alege

Dacă ești încă nehotărât și nu știi ce tip de detergent ți se potrivește, iată câteva motive pentru care sa optezi pentru un detergent în care investești puțin mai mult, însă inteligent. Un detergent pentru confortul tău, care sa iți satisfacă nevoile ție si familiei tale.

Detergenții bio

  1. Sunt mult mai potriviți pentru pielea bebelușilor. Alegerea unui detergent potrivit este extrem de importantă pentru părinți, care-și doresc tot ce e mai bine pentru puiul lor. Aceștia trebuie sa opteze pentru detergenți cat mai naturali, fără coloranți sau chimicale care pot irita pielea sensibilă a unui bebeluș. Detergentul organic poate fi folosit cu încredere pentru spălarea hainelor tuturor membrilor familiei, de la nou-născuți, până la adulți.
  2. Detergenții bio sunt alcătuiți din ingrediente naturale, conținând uleiuri esențiale, nu parfumuri sintetice precum cei convenționali. Pe site-ul Prova.ro, găsești o gama variată de detergenți, meniți să îți vină în ajutor atunci când ai nevoie. Dacă te-ai hotărât să faci o schimbare în stilul tău de viață și dorești înlocuirea detergentului normal cu cel organic, vezi aici oferta cea mai avantajoasă pentru tine! Detergenții bio nu conțin clor, fosfați sau alte substanțe dăunătoare organismului, lăsându-ți pielea sa respire, fără a intra în mod constant în contact cu diverși agenți chimici care îți pot afecta sănătatea.
  3. Sunt biodegradabili. Spre deosebire de cei comuni, cei organici conțin enzime de curățare și ingrediente naturale, din plante, care sunt mult mai prietenoși cu natura, degradându-se în câteva săptămâni, fără să afecteze natura. Aceștia reprezinta o alegere mult mai sănătoasă pentru mediul înconjurător.

Detergenții clasici

Detergenții obișnuiți sunt făcuți la o scară mai mare, industrială, cu ingrediente ieftine, astfel ca și prețul lor este mai mic. Important este însă faptul că ieftin nu înseamnă mai bun, calitatea trebuie sa primeze.

De asemenea, detergenții bio sunt mai concentrați, astfel că, pe termen lung, te ajuta sa economisești. Pentru a putea avea un preț mai redus, detergenții convenționali, conțin ingrediente destul de nocive pentru organismul tău sau pentru mediul înconjurător. Detergenții casnici au multe chimicale în compoziție care, în timp, pot favoriza apariția mai multor maladii, printre care și cancerul de piele.

Acestea fiind spuse, detergenții bio reprezintă o alegere perfectă dacă-ți dorești un produs care să te ajute să îți cureți hainele într-un mod mult mai sănătos, care să nu te pună în pericol nici pe ține, nici mediul înconjurător. Fă astăzi schimbarea prielnică pentru ține!

Sursă foto: Pexels.com

Articolul Detergenții clasici versus detergenții bio – ce pot alege lugojenii? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*