Dezinteres, nepricepere sau intentii ascunse ale primarului Boldea! USR a obtinut un raspuns pentru lugojenii din cartierul Militari, prin care MApN acorda drept de servitute pentru drumul de acces

2,5 milioane de euro din bugetul local al Municipiului Lugoj – asta e suma pe care se pregateau sa o risipeasca reprezentantii PSD Lugoj pentru solutionarea problemei drumului de acces in cartierul Militari, daca „rezolvarea” s-ar fi facut asa cum planuia primarul Francisc Boldea.Cand iti pasa, insa, de soarta banilor publici, aspect care nu-i preocupa deloc pe reprezentantii PSD si ALDE si cand situatia concetatenilor tai care locuiesc intr-un cartier fara drum de acces te intereseaza mai mult decat la nivel de simple declaratii, atunci incerci sa gasesti nu pretexte pentru cheltuirea fara discernamant a unor bani publici, ci solutii. Demersurile initiate in urma cu o luna de zile, printr-o interpelare adresata senatorului USR de Timis, Nicu Falcoi – vicepresedinte al Senatului Romaniei si secretar al Comisiei de aparare a Senatului, prin care s-a solicitat un raspuns oficial din partea Ministerul Apararii Nationale, cu privire la rezolvarea situatiei drumului de acces in cartierul Militari din Lugoj, au dus la un rezultat favorabil pentru cetatenii care locuiesc in aceasta parte a municipiului Lugoj.

Pentru a veni in ajutorul lugojenilor cu o solutie cat mai rapida si mai constructiva la problema prezentata de colegul Liviu Brindusoni, am cautat, in cadrul unei intalniri pe care am avut ieri (marti, 13 februarie a.c.) cu reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, sa obtin sprijin si cooperare din partea MApN pentru rezolvarea cu celeritate a acestei probleme a drumului de acces catre cartierul lugojean Militari. Am primit, astfel, asigurarea ca, daca HCL privind trecerea in domeniul public al Municipiului Lugoj a acelei suprafete de teren prin care se asigura accesul nu se adopta, atunci acest lucru se va putea solutiona prin acordarea unui drept de servitute, la solicitarea cetatenilor interesati. Iar o adresa scrisa in acest sens, purtand semnatura sefului U.M. 02523 Bucuresti, a fost transmisa deja astazi (miercuri, 14 februarie a.c.) Ma bucura faptul ca discutiile pe care le-am purtat la Ministerul Apararii Nationale, expunerea clara a problemei si demersurile pe care am reusit sa le initiez in modul cel mai transparent si onest cu putinta au putut duce la identificarea unei solutii in folosul lugojenilor si care sa contribuie, deopotriva, si la economisirea unei sume importante de bani publici, care vor putea fi utilizati, cu siguranta, in beneficiul altor proiecte de interes local (asa cum e cazul realizarii apartamentelor pentru tineri prevazute chiar in Planul Cartierului Militari sau a apartamentelor sociale si a celor destinate inchirierii in Cartierul Herendesti)”, a declarat senatorul USR de Timis, Nicu Falcoi – vicepresedinte al Senatului Romaniei.

In aceste conditii, drumul de acces in cartierul Militari poate fi atribuit Primariei Lugoj in mod gratuit, fara ca institutia sa fie nevoita sa mai solicite intreg terenul si imobilul, adica fara sa mai cheltuie aproximativ 2,5milioane de euro pentru compartimentarea cladirii si sa predea 30 de apartamente catre MApN.

Luand act de aceste precizari oficiale, USR Lugoj considera ca situatia care a dus la o stare de neliniste in randul cetatenilor din cartierul Militari a fost una falsa si total nejustificata. De asemenea, nici demersul initiat de primarul Francisc Boldea, cu privire la solicitarea privind transmiterea din domeniul public al Statului Roman si din administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al Municipiului Lugoj, judetul Timis a unei parti din imobilul 1.252 situat in municipiul Lugoj, str. Timisorii nr. 124 nu mai este justificata, mai ales ca problema drumului de acces putea fi rezolvata de la bun, daca primarul municipiului ar fi initiat un demers asemanator cu cel al reprezentantilor USR, prin care sa obtina o solutie favorabila cetatenilor din cartierul Militari. Uniunea Salvati Romania – filiala Lugoj isi exprima regretul fata de neplacerile create cetatenilor din cartierul Militari, in mod nejustificat si totodata fals de catre primarul Francisc Boldea, de subordonatii acestuia din Primaria Lugoj si  de consilierii PSD&ALDE, cu privire la inchiderea drumului de acces catre locuintele pe care acestia si le-au
construit, in cazul in care Proiectul initiat de acesta nu ar fi fost votat. Totodata, consideram ca prin demersul nostru de a rezolva problemele din acest cartier am reusit sa demonstram ca suntem alaturi de cetateni, ca ne implicam si ca nu renuntam atunci cand trebuie sa luptam pentru dezvoltarea orasului si pentru binele lugojenilor! Aveti incredere ca o vom face si de acum inainte, fiindca noi stim ca adevarul invinge intotdeauna!”, se arata in comunicatul de presa al USR Lugoj.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*