Digitalizare! Laptopuri pentru cercurile Clubului Copiilor Lugoj

Zece laptopuri au ajuns de curând la Clupul Copiilor din Lugoj spre a le fi de folos elevilor care frecventează cercurile unității de învățământ. Dispozitivele sunt unele recondiționate și au ajuns la Lugoj datorită proiectului ”Intră în cercul solidarITății” desfășurat de ECOTIC și GreenWEEE, cu sprijinul APDETIC, Școala Informală de IT, Ateliere fără Frontiere și RFI. Clubul Copiilor s-a numărat printre cei 14 beneficiari (selectați dintr-un total de 70 care s-au înscris), alături de biblioteci, școli și alte cluburi ale copiilor din mediul rural și urban.“Am pornit acest proiect din dorința de a acoperi o nevoie crescândă de digitalizare și, totodată, de a promova reutilizarea ca un pas important în economia circulară. Ne bucură faptul că, pentru încă un an, am contribuit, alături de partenerii noștri, la dotarea școlilor din zone defavorizate, venind astfel atât în sprijinul elevilor precum și al profesorilor. În acest sens vom continua proiectul, companiile care doresc să doneze echipamente IT având această posibilitate pe întreg parcusul anului. ” declară Valentin Negoiță, președintele ECOTIC.

Încă de la lansare, proiectul Intra in cercul solidarITății a încurajat companiile să doneze echipamente IT care ulterior să fie pregătite pentru reutilizare și apoi donate școlilor din zone defavorizate sau ONG-urilor care lucrează cu tineri din medii defavorizate.

”Ne bucurăm că am reușit să oferim sprijin comunităților și să știm că laptopurile donate îi ajută pe copii să păstreze legătura cu profesorii lor în aceste vremuri. Pe măsură ce familile se luptă să aibă grijă de sănătate, noi ne-am îndreptat atenția și suportul către tinerii vulnerabili, tocmai pentru a ne asigura că există o întrerupere minimă a educației.”, Mihaela Sofronea, PR&Marketing Manager GreenWEEE.

Ca urmare a nevoii crescânde de echipamente IT în școli, ECOTIC a decis prelungirea posibilității de donații de echipamente IT de către companii mari și mici pe tot parcursul anului, prin completarea formularul de la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/

Articolul Digitalizare! Laptopuri pentru cercurile Clubului Copiilor Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*