Din aeronava naționalei, Alex Albu a vorbit și despre UTA: „Sunt sigur că lucrurile se vor așeza, dacă nu…”

Convocat în premieră la echipa națională, Alexandru Albu (27 de ani) nu a apucat să debuteze. Contra Belarusului, Mirel Rădoi l-a „uitat” pe jucătorul UTA-ei bancă, dar meciul din Liga Națiunilor, cu Norvegia, a fost anulat. Următoarea șansă a utistului pentru prima aparție sub „tricolor” se ivește miercuri seară, la Belfast, acolo unde România dă piept cu Irlanda de Nord, în ultimul meci din grupa 1 (Liga B) a Ligii Națiunilor.

Albu a fost solicitat pentru un scurt interviu  pentru site-ul FRF chiar la bordul aeronavei ce a transportat delegația Naționalei la Belfast. „Nu mi-e frică de înălțime, nu am frică de nimic. La prima convocare la lot am întâlnit niște colegi minunați, cu care am muncit din prima zi pentru că știam cu toții că ne aștepta o perioadă grea, cu meciuri solicitante. M-am împrietenit repede cu Camorra și Manea, pe Bălgrădean îl știam deja, am jucat cu el (n.a. la Chiajna). Ne așteaptă un joc greu cu Irlanda de Nord, un adversar puternic, agresiv, care se închide foarte bine. Va fi o bătălie grea, dar eu cred că vom câștiga cu 1 sau chiar 2-0 și ar fi sufiecient pentru noi”, susține fundașul, folosit în special la „închidere” de Laszlo Balint în debutul stagiunii de Liga 1.

Împrumutat de Concordia Chiajna la UTA Arad, Alexandru Albu nu știe exact ce-i rezervă viitorul, cu atât mai mult cu cât suma ce ar trebui achitată de arădeni pentru transferul defintiv (aproximativ 400 de mii de euro) este destul de mare, iar gruparea ilfoveană se luptă mai degrabă pentru salvarea de la retrogradarea din Liga 2-a, decât pentru revenirea în elită. „Momentan sunt împrumutat la UTA, dar sunt sigur că lucrurile se vor așeza. Ori voi rămâne la UTA, ori voi găsi altă echipă. Vreau să ajung într-un campionat puternic, poate Spania sau Italia pentru că, zic eu, mă prinde acel stil de joc. Totodată, aș vrea să prind cât mai multe convocări pentru echipa națională”, a adăugat fotbalistul „roș-albilor”.

Născut la Bucureşti, Albu evoluat la nivel de juniori pentru Inter Sport, Unirea Urziceni și Concordia Chiajna, formație unde a debutat la seniori. În returul sezonului trecut a evoluat pentru Academica Clinceni, înainte de a ajunge la UTA. Aici a evoluat ca titular în toate cele 10 meciuri disputate de arădeni în Casa Liga 1, șapte ca mijlocaș la „închidere”, iar trei ca fundaș central.

0
0

Articolul Din aeronava naționalei, Alex Albu a vorbit și despre UTA: „Sunt sigur că lucrurile se vor așeza, dacă nu…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*