Din înaltul tribunei, Mihai Iosif a deliberat: „Ținând cont de anumiți factori, cred că am luat un punct, nu am pierdut două!” Matei a vorbit despre un public englezesc la Arad

Cu două ore înainte de meciul de la Arad, Mihai Iosif a aflat că nu mai poate sta nici măcar pe banca de rezerve ca urmare a lipsei Licenței PRO. Tehnicianul Rapidului a fost nevoit să urce la tribuna oficială, alături de Daniel Niculae, conducătorul giuleștenilor. La stadion, Iosif nu a dorit să dea declarații, dar nu i-a refuzat pe cei de la Digi Sport, care l-au contactat telefonic.

Până la urmă, antrenorul Rapidului a recunoscut că remiza e echitabilă, deși la modul în care s-a conturat ea regrete există. „Cred că ieșirea lui Goge ne-a dereglat total. Nu am avut dublură înainte de meci ca fundaș dreapta. Pancone l-a reprofilat prima oară fundaș stânga, iar el acum joacă și stânga și dreapta, e un fel de peste tot. Nu am avut nicio altă soluție. După aceea, Albu a suferit și el niște dureri și nu mai aveam fundași dreapta. Am luat două goluri pe niște neatenții. Mă bucur că am dat primul gol din ceea ce am făcut ieri la antrenament. Per total, cred că a fost un rezultat echitabil. Nu știu dacă a fost penalty, că nu am văzut reluarea. Dacă spuneam înainte de meci, cred că eram mulțumit cu un punct. Acum, că am fost egalați la final, ne dădea dreptul să sperăm la mai mult. Nu s-a schimbat obiectivul, e același ca la începutul campionatului. E rău că nu avem dubluri foarte multe pe posturi. În perioada asta, nu cred că mai pot veni jucătorii. Vedem la iarnă, nu vreau să depășim bugetul sub nicio formă, pentru că asta ar aduce nemulțumiri în echipă. Ținând cont de anumiți factori, cred că am luat un punct, nu am pierdut două.  Belu a fost suspendat azi, cu Dragoș Grigore nu am vrut să forțez ca să nu facă o recidivă. N-am avut dublură la dublură, ca să spun așa, a spus Mihai Iosif prin telefon.

Acesta și-a mai dezvăluit și metodele prin care a comunicat cu colegii săi de la nivelul gazonului. „Da, am discutat cu preparatorul fizic, dar cam greu, nu se auzea bine, se întrerupea. Ne-am mișcat cam în reluare la această comunicare. Noi eram pregătiți tehnologic, dar asta a fost. Eram în cameră, mă pregăteam de meci. Cum să primesc vestea că sunt suspendat? Credeți că mai e ceva de discutat? Indiferent de situație, antrenorul este cu echipa. Numai prin filme am mai văzut cum am stat eu”, a mai afirmat Iosif.

În schimb, la conferința de presă de după meci a participat Adrian Matei, antrenorul licențiat PRO din curtea Rapidului. „Putem să spunem că am scăpat victoria, dar cred că așa cum a fost repriza a doua e un rezultat echitabil. Am făcut o primă parte foarte bună și am contrablocat fazele lor ofensive, dar, în a doua repriză, presiunea pusă de public și de schimbările lui Balint au dus la acest rezultat de egalitate. O să analizăm schimbările noastre, e și greu Mihai Iosif pe bancă. El dă tonul la atitudine, schimbare de comportament. Obiectivul nostru e să adunăm puncte, să ne bucurăm de rezultatele avute și vedem unde o să fim la final”, a spus fostul fundaș central al celor de la Steaua, Național sau Rapid.

Matei a apreciat atmosfera creată de fanii celor două echipe în tribunele de pe arena „Francisc Neuman”. Mai mult tehnicianul, a comparat atmosfera cu una din fotbalul englez. „Importantă e revenirea tutoror echipelor cu suporteri și tradiție în Liga 1, care duc un plus ca și astăzi. Cu toții ne-am simțit ca în Anglia, în Championship, suporterii aduc un plus de motivație, ii fac pe jucători să se simtă fotbaliști.  Noi suntem obișnuiți să jucăm chiar și cu mai mulți în tribune, doar că aici efectul pe care-l are publicul asupra adversarilor e puțin diferit. Tribunele sunt aproape de gazon, la Arena Națională suntem puțin mai departe de fanii noștri. Felicitări arădenilor, aici publicul a fost contra noastră și au căzut puțin jucătorii noștri”, a mai explicat antrenorul din acte al giuleștenilor.

0
0

Articolul Din înaltul tribunei, Mihai Iosif a deliberat: „Ținând cont de anumiți factori, cred că am luat un punct, nu am pierdut două!” Matei a vorbit despre un public englezesc la Arad apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*