Din nou pe stradă! Poliția Locală revine în subordinea Primăriei Lugoj

Poliţiştii locali din Lugoj se vor reîntoarce sub coordonarea autorităţilor administrative din municipiu, după ce, de la începutul stării de alertă, au fost dispuși la comanda Poliției Naționale.

Și o parte din jandarmii detașați la ordine publică vor reveni în cazărmi.
Primarul municipiului Cluj, Emil Boc a fost primul care a solicitat ca poliția locală să fie din nou coordonată de primării. De asemenea, Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că va cere Guvernului inclusiv reîntoarcerea unor jandarmi de la paza unor obiective în sistemul lor de pregătire.

”La solicitarea Asociaţiei Municipiilor din România, s-a cerut oficial prin domnul preşedinte Emil Boc şi nu numai, ca poliţia locală să revină la primării. Sunt două reglementări ale Ministerului Afacerilor Interne. Nu este normal ca toate costurile să fie suportate de autoritățile locale și coordonarea să fie de la Poliția Națională. Această hotărâre va fi transpusă printr-o hotărâre de guvern, respectiv ordonanţă de urgenţă care vizează și reîntoarcerea jandarmilor la paza obiectivelor. Noi am avut peste 700 de jandarmi detaşaţi de la diverse unităţi pentru ordine publică, transferaţi în sistemul de ordine publică, iar paza era asigurată de către angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Ei trebuie să se întoarcă la sistemul de pregătire obligatoriu prin regu­lamentele lor interne şi vom lua această decizie”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Prezență mult mai mare

Conducerea Direcției Poliţia Locală Lugoj se arată mulțumită de eventuala revenire a angajaților pe vechile posturi specifice, iar acest lucru se va reflecta într-o prezență sporită pe străzile municipiului.

“Atunci când vom reveni la structura normală, prezența noastră în Lugoj va fi cu mult mai mare, iar locuitorii ne vor vedea permanent pe străzi. În momentul de față, aproape 30 de agenți sunt sub coordonarea Poliției Naționale, pentru a sprijini măsurile de respectare a normelor anti Covid, iar la nivel de municipiu funcționăm doar cu o singură patrulă. Desigur, odată cu intrarea în vigoare a dispozițiilor Guvernului, toată structura Poliției Locale Lugoj își va prelua de îndată atribuțiile ce îi revin conform legii”, a informat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

Parcările ilegale, traficul infernal, scandalurile și gunoaiele sunt misiunile zilnice ale “localilor”din Lugoj.

Articolul Din nou pe stradă! Poliția Locală revine în subordinea Primăriei Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*