Din nou probleme! Cartierul Militari, fără canalizare de două săptămâni

Problemele nesfârșite îngreunează viața celor care și-au construit case într-unul dintre cele mai noi cartiere ale municipiului. Lucrările de mântuială realizate la infrastructura utilitară a cartierului Militari sau problemele de salubritate, aproape permanente, îi fac să regrete pe mulți dintre cei care s-au mutat în această zonă, pentru alegerea făcută.
La toate acestea se adaugă și lipsa de perspectivă în dezvoltarea și amenajarea spațiilor verzi din cartier sau a clădirilor dezafectate ale fostei unități militare, care nu au fost demolate.

De două săptămâni lucrătorii de la Meridian se chinuie să repună în funcțiune sistemul de pompare care preia apele din canalizarea cartierului, pe care le varsă, apoi, în canalizarea mare a municipiului.

Căminele echipamentelor de pompare au fost inundate cu nămol, iar cablurile de alimentare au fost rupte.

“E o problemă serioasă în Militari cu canalizarea, care va fi una dintre prioritățile pentru acest cartier, înainte de orice, chiar și de continuarea asfaltării străzilor care mai trebuie modernizate. Avem o canalizare care a avut tot timpul probleme, este un sistem de pompare, care nu funcționează cum trebuie și pentru asta trebuie să găsim în viitor o soluție potrivită”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Pe de altă parte, administrația locală are bătăi de cap și cu terenul de 8.000 de m.p primit anul trecut de la armată, cu clădirea în care a funcționat punctul control-acces în fosta unitate militară și cu cele două blocuri – dormitor dezafectate, care au fost propuse pentru realizarea de locuințe sociale.

Deocamdată nu a fost stabilit nici un plan concret pentru reamenajarea zonei și a facilităților existente, singurul demers fiind trimiterea lucrătorilor de la salubritate pentru igienizarea spațiului viran de lângă cele două foste dormitoare pentru soldați.

Articolul Din nou probleme! Cartierul Militari, fără canalizare de două săptămâni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*