Directorul Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, după ample controale în Prahova: Acţionăm cu echipe din alte judeţe pentru reducerea corupţiei

Directorul Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Octavian Berceanu, a declarat ieri, la Ploieşti, că în ultimele cinci zile au fost efectuate ample controale în judeţul Prahova, în cadrul cărora au fost aplicate amenzi de peste 1,1 milioane de lei, verificările fiind efectuate de echipe mixte venite din alte judeţe pentru reducerea la minimum a riscului corupţiei. „Am dat un semnal foarte, foarte bun în Prahova vizavi de modul în care instituţiile statului pot să îşi facă treaba dacă vor. (…) Am controlat în mod special zona de balastiere, operatorii economici care desfăşoară activităţi de dezmembrare auto, de depozitare şi de valorificare a acestora, pentru că aici avem şi o sursă de poluare importantă. Rezultatele au fost pe măsură, chiar neaşteptat de bune. Cele 7 echipe care au acţionat timp de 5 zile în judeţ au dat amenzi în valoare de peste 1.100.000 amenzi, au şi propus sistarea activităţii unor agenţi economici, au fost şi la 4 UAT-uri care au fost şi ele amendate. Măsurile pe care le-au dispus vor fi verificate în următoarele două săptămâni şi atunci vom putea decide dacă vom suspenda activităţile şi altor agenţi economici”, a declarat şeful GNM, citat de Agerpres. El a precizat că Prahova este un judeţ foarte greu, „printre cele mai grele din România”, iar controalele au fost derulate de echipe venite din alte judeţe. „Eu, Garda de Mediu trebuie să privesc mult mai atent activitatea contravenţională, care e destul de semnificativă, conform datelor, în judeţ, şi să continui tipul acesta de descinderi cu echipe mixte din alte judeţe ca să combatem cumva şi posibilitatea unor acte de corupţie. Foarte important să reducem la minim riscul corupţiei şi atunci venim în judeţ cu echipe din alte judeţe, cu suportul Jandarmeriei şi al Poliţiei şi putem cumva să scoatem la lumină activitatea economică din judeţ, E un judeţ foarte greu, e printre cele mai grele din România. Activitatea economică e preponderent şi pe industria petrolieră şi aici vrem să demarăm nişte controale mult mai ample la cele trei mari companii din zonă”, a mai spus Berceanu. Potrivit acestuia, au avut loc discuţii tehnice referitoare la o serie de mecanisme şi aparate care să măsoare eventuale emisii de gaz pe care până acum nu au putut fi dovedite, discuţiile vizând inclusiv schimbarea legislaţiei.
În context, directorul GNM s-a arătat „impresionat” de „efervescenţa” activiştilor de mediu din judeţul Prahova, arătând că a primit foarte multe solicitări şi petiţii de la aceştia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*