Directorul Recons vrea să trateze gazonul de pe „Francisc Neuman”, dar are nevoie de o lună fără meciuri! Bibarț știe câți bani îi va da UTA-ei în 2021!

După cum vă anunțam, în această după amiază, Primăria Arad a organizat o dezbatere legată despre oportunitatea cedării noii arene „Francisc Neuman”, pentru administrare, firmei Recons. În videoconferința de pe zoom, din partea Suporter Club UTA a luat cuvântul Marius Bonta, care nu a dat un vot de blam Reconsului, ci doar a enumerat câteva lucrurile pe care noul adminstrator al stadionului de 15 milioane de euro al Arad ar trebui să le rezolve de urgență. Punctul fierbinte e legat de starea proastă a gazonului, însă reprezentantul fanilor s-a referit și la infiltrațiile de la vestiare în zilele ploioase sau la calitatea proastă a scaunelor ce au început să se rupă dacă sunt lovite din greșeală cu mingea. Totodată, SCU ar dori ca Primăria, respectiv Reconsul, să fie mai sensibilă la nevoile clubului și echipei de fotbal UTA, nimeni altul decât chiriașul permanent al arenei.

Mehelean vrea un gazon mai bun, dar nu știe cum să…suspende meciurile

În scurta sa intervenție, directorul Recons a venit cu soluția la „problema gazonul”, pe care – însă – tot el nu știe cum o va putea pune în practică în plin campionat. „Să știți că gazonul nu este într-o stare avansată de distrugere și nu trebuie înlocuit. Dar, este nevoie de un tratament special ce trebuie făcut într-o perioadă de patru săptămâni. Din momentul în care se începe acest tratament până să revigorăm toată iarba terenul nu va putea fi folosit, așa că una-două etape ar trebui…suspendate. Iar acest lucru nu știu cum și dacă se poate întâmpla. Eu nu stăpânesc problema suspendării meciurilor pe perioada în care ar trebui făcute aceste intervenții la gazon”, a precizat Nicolae Mehelean.

Investițiile Recons în stadion, limitate

Pornind de la această observație a lui Mehelean, Călin Bibarț a adus destule argumente pentru trecerea stadionului în administrarea Recons, dar a și dat de înțeles cănu vor exista investiții majore în perioada următoare în Calea Aurel Vlaicu. „Eu nu am vrut să intru în detalii tehnice, dar văd că domnul director și firma Recons au o aplecare și o expertiză pentru gazon. Dacă va fi vorba despre decizii drastice, legate de perioada în care echipa nu ar putea juca pe noua arenă până la refacerea totală a gazonului, ele vor fi luate, bineînțeles, împreună cu conducerea clubului. Dorință, credeți-ne, există din partea tutuor, toți suntem de bună credință când vine vorba despre un bun al Aradului cu care, până la urmă, ne mândrim cu toții. Știu că s-a discutat și despre acele infiltrații la vestiare, dar ele au fost cauzate și datorită unor probleme cu canalizarea, care au fost din proiect și le vom remedia și acelea. Totodată, mai avem restanțe privind dărâmarea acelui gard din fața stadionului care nu arată foarte bine, e în analiză la arhirectul șef cum să facem acolo și nu am uitat nici de acea alee a celebrităților sportive arădene. Ideal ar fi fost ca acest stadion să se poată autofinanța, dar e clar că, mai ales acum, cu pandemia, acest lucru nu este posibil. Acolo se pot organiza deocamdată doar competiții sportive, respectiv fotbal și acela fără spectatori în tribune. Așadar, firma Recons nu are deloc o misiune ușoară. Știm că ar mai fi nevoie de investiții acolo, doar că trebuie ținut cont și de cheltuieli mai ales în această perioadă grea. E ca într-o familie, care ar dori să-și reamenajeze, redecoreze toată casa, dar va putea să o facă doar în limita unei sume de bani. A mai fost și discuția cu degivrarea, care – în mod normal – trebuia pornită undeva în toamnă și oprită de abia acum, în martie, dar cine poate plăti toate costurile cu curentul? Nici eu nu susțin că firma Recons e specialistă în firul de iarbă sau la partea de întreținere a vestiarelor, dar știu că va apela la specialiști. Fie la unii angajați ai săi, firme la firme specializate. Dacă o luăm așa pe parcursul unui an calendaristic, eu m-am putea declara relativ mulțumit. Inclusiv că echipa se menține pe o poziție onorabilă în campionat. Iar asta o spun în numele Primăriei, ca principal finanțator al clubului”, a precizat Călin Bibarț.

Aceiași bani (insuficienți) pentru UTA

Rugat să facă o previzionare a bugetului pe care Primăria îl va aloca în anul 2021 clubului UTA, edilul Aradului a adăugat: „Ne aflăm într-o perioadă grea legată de pandemie, iar bugetul local nu se anunță unul prea bogat nici anul acesta. Iar atunci, împreună cu conducerea clubului, am stabilit să luăm ca referință anul trecut, 2020. Dacă încasările vor fi mai mari în acest an 2021, ne vom bucura să ajutăm mai mult nu doar clubul UTA, ci și alte ramuri sportive sau activități culturale”. Așadar, aflăm că „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc va primi tot în jur de 5 milioane de lei vechi și în noul an, sumă considerată insuficientă în 2020, cu 2,2 milioane de lei mică decât cea primită de echipa fanion pe când activa în Liga 2-a.

0
0

Articolul Directorul Recons vrea să trateze gazonul de pe „Francisc Neuman”, dar are nevoie de o lună fără meciuri! Bibarț știe câți bani îi va da UTA-ei în 2021! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*