Discuţiile pentru formarea noului Guvern continuă

 

*Declarație comună Orban-Barna-Kelemen: Toate soluțiile rămân pe masă

​Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au decis să continue discuțiile pentru foarmarea noului Guvern. „Toate soluțiile rămân pe masă”,  este mesajul lui Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor, potrivit Hotnews.

 

„Am decis să continuăm discuțiile”, a declarat Ludovic Orban. „Fiecare dintre părți și-a manifestat flexibilitatea”, a spus și Dan Barna.

„Vom continua discuțiile pentru că singura soluție bună pentru România este această coaliție PNL – USR-PLUS – UDMR. Toate soluțiile rămân pe masă din punct de vedere politic și vom găsi o echilibrare pe toate paliere. Sunt convins că până la finalul anului vom avea un guvern funcțional”, a completat Kelemen Hunor.

 

​Dincolo de discuțiile la nivel de șefi de partide, comisiile extinse pentru programul de guvernare și coordonare parlamentară se vor întâlni începând de joi.

 

„Toate soluțiile sunt pe masă”, a reiterat Ludovic Orban. Nici el, nici Barna nu au făcut precizări în plus referitoare la blocajul în cazul împărțirii funcțiilor de premier și președinte al Camerei Deputaților.

 

Liderii celor trei partide au intrat la negocieri cu mandatul dat de conducerile partidelor. PNL a votat în unanimitate să propună în negocieri variantele : Florin Cîţu premier şi Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaților și Orban premier şi Cîţu preşedinte al Senatului.

 

USR-PLUS a decis să prezinte în negocieri două variante. Dacă Florin Cîțu preia șefia guvernului, șefia Camerei Deputaților să revină USR, pentru Dan Barna, iar șefia Senatului PNL. O a doua variantă este ca Dacian Cioloș să fie premier, iar șefiile Camerei Deputaților și Senatului să revină PNL.

UDMR a susținut că premierul trebuie să revină PNL, celelalte funcții urmând a fi negociate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*