Disponibilizările din Consiliul Județean Prahova, suspendate prin decizie a Tribunalului Prahova!

• La termenul de ieri, instituția vizată a cerut amânarea, pe motiv de… lipsă de apărare

 

V. Stoica

Completul de judecată al Secției a II-a civile și contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova a admis cererea depusă de un prim grup de salariați ai Consiliului Județean Prahova, prin care s-a solicitat suspendarea actului administrativ de reorganizare a instituției.
Astfel, conform soluției, instanța a admis cererea având ca obiect “suspendare executare act administrativ” și, în consecință: Dispune suspendarea executării Hotărârii de Consiliu Județean Prahova nr. 140/13.11.2020 până la pronunțarea instanței de fond asupra acțiunii în anularea acesteia. Executorie de drept. Cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare”.
La termenul de ieri, instituția împotriva căreia a fost îndreptată acțiunea în instanță – Consiliul Județean Prahova – a cerut amânarea pe motiv de… lipsă de apărare! De ce? Pentru simplul motiv că inclusiv juriștii au fost puși pe lista neagră a noii conduceri a CJ Prahova, în speță a liberalului Iulian Dumitrescu și a colegilor săi care au acceptat fără crâcnire o decizie pripită de restructurare!
Practic, în acest moment, este suspendată de drept hotărârea adoptată de consilierii județeni PNL, USR-PLUS și PRO România, ceea ce înseamnă că nu se mai poate face niciun pas în direcția disponibilizării celor afectați de punerea în aplicare a HCJ 140/2020.
Se îngheață, astfel, orice decizie internă cel puțin până la recurs sau până la anularea actului administrativ atacat, inclusiv emiterea preavizelor pregătite pentru zeci de angajați ai CJ.
Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, ar trebui să își facă probleme, pentru că vor urma și procese civile în care oamenii dați afară pe criterii numai de el știute vor cere despăgubiri imense, în special cei care și-au pierdut posturile ca urmare a aplicării noii organigrame! În plus, există funcționari publici de conducere care s-au transferat, deja, înainte de a primi înștiințări de preaviz sau de numire pe alte posturi necorespunzătoare pregătirii lor profesionale!
Pe 13 noiembrie, în ziua adoptării hotărârii prin care 100 de posturi din organigrama Consiliului Județean Prahova erau spulberate fără criterii bine definite, pe pagina de facebook a instituției publice, dar și pe cea a președintelui acesteia, Iulian Dumitrescu, a apărut un mesaj inadmisibil într-o “Românie Normală”: “Black Friday. 40% reducere a numărului de posturi din aparatul propriu al CJ Prahova”.
Cine și-a luat țeapă, în cele din urmă, de Black Friday?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*