Dispute interne! Social democrații lugojeni pregătesc alungarea lui Francisc Boldea din partid

Rezultatele dezastruoase ale PSD Lugoj în ultimele patru runde de alegeri, europarlamentare, cele două tururi la prezidențiale precum și locale, au stârnit nemulțumiri în rândul filialei lugojene.
Diferența de opinii în PSD Lugoj este vizibilă de mai mult timp, iar ea s-a resimțit din plin atunci când primarul Francisc Boldea a dorit demiterea din funcție a viceprimarului Cristian Galescu, lucru care nu a reușit la vremea respectivă, fiind pentru prima oară când șeful filialei lugojene nu a putut să se impună.

Conflictul mocnit a început să ardă mai puternic, odată cu dorința actualului primar de a mai candida pentru încă un mandat și de a impune lista de consilieri, însă scandalul este pe cale să înceapă.

Viceprimarul Cristian Galescu, îndreptățit la o candidatură din partea PSD la funcția de primar a declarat după alegeri că ”partidul are nevoie de o reformă totală la interior, pentru că cetățenii municipiului Lugoj ne-au arătat că vor altceva de la noi. Lugojul are nevoie de social democrație, iar filiala locală are nevoie de o reformă totală. Este un semnal de alarmă, care ne avertizează că e necesară o schimbare radicală de viziune”.

Un mod elegant de a-i sugera actualului șef de filială, Francisc Boldea, să se retragă din funcția de președinte.

Mai mult, surse din cadrul partidului, au afirmat că se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Francisc Boldea, ceea ce ar duce la pierderea locului din Consiliul Local.

Chestionat pe această temă, Francisc Boldea a declarat:

”Nu știu nimic de dorința unora de a mă înlătura din partid. Pentru mine vorbesc rezultatele, iar ale mele au fost mai bune ca ale partidului de fiecare dată. Nu mă retrag din Consiliul Local sau din funcția de președinte, voi rămâne în administrație până în 2024”.

Francisc Boldea a mai adăugat că oricine de la PSD ar fi candidat, oricum pierdea.

”Vedeți care sunt rezultatele la județ și analizați. Oricine pierdea, dar aici avem patru consilieri, mai mult decât la Timișoara. Să fii pe listă, să nu faci nimic și să vorbești este ușor”, a încheiat Boldea.

Ședința în care cel mai probabil Boldea va fi schimbat, cel puțin din funcția de președinte, va avea loc săptămâna viitoare.

Articolul Dispute interne! Social democrații lugojeni pregătesc alungarea lui Francisc Boldea din partid apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*