Doar 11 călători – amendaţi fiindcă nu purtau mască. Dar, să nu ne grăbim…

F. T.

Dacă, în perioada de după legiferarea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun, poliţiştii prahoveni sancţionau zeci de călători care nu respectau această măsură, marţi, 4 august, parcă lucrurile s-au mai îmbunăţătit.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, în respectiva zi, „angajaţii Serviciului Rutier au organizat din nou acţíuni pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție individuală, în mijloacele de transport în comun. În aceste activităţi au fost implicaţi zeci de poliţişti, care au adus în atenția cetățenilor necesitatea, dar și obligativitatea de a utiliza masca de protecție individuală. În acest context, au fost controlate 232 de autovehicule – dintre care 103 destinate transportului public de persoane”.
Polițiștii au aplicat 11 sancțiuni conform Legii 55/2020 (pentru persoane care nu respectau obligația de a purta mască de protecție), alte 65 fiind aplicate pentru diferite abateri de la legislaţia rutieră, respectiv conducerea sub influenţa alcoolului, neacordarea priorităţíi de trecere, depăşírea vitezei regulamentare etc.
Aşadar, doar 11 călători care nu purtau mască. Dar, să nu ne grăbim, fiindcă astfel de controale vor continua…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*