Doar cu Denis Rusu nu se face primăvară! Balint: „Îmbucurătoare evoluția sa, dar sunt și semne de întrebare pentru alți jucători de la care, totuși, avem pretenții” + FOTO

Dacă în deplasare de la Dinamo, pe fondul unor acțiuni sau realizări ofensive ale adversarilor, au ieșit în evidență și alți jucători ai UTA-ei, precum portarul Iacob sau fundașul Erico, contra Clinceniului Denis Rusu a rămas „floarea rară” a arădenilor. Fotbalistul de 19 ani sosit de o lună și jumătate de la Lipova, din Liga 3-a, le-a dat mari bătăi de cap fundașilor adverși, a a scos și două cartonașe galbene pentru ei, dar și câteva faze fixe pe care colegii săi nu le-au tratat tocmai bine.

În plus, bihoreanul a dat și două pase excelente în careu sau a apărut la finalizare la centrarea lui Erico, pentru cea mai mare notă acordată unui jucător al „Bătrânei Doamne” în această seară. „În primul rând, este îmbucurător că un jucător care urcă într-un timp atât de scurt și într-un anumit context, așa cum a fost cazul lui Denis Rusu, are evoluții constant bune la nivelul primei ligi. Pentru el nu se simte deloc impactul și diferența între cele două eșaloane, dar ridică și semne de întrebare, e adevărat, pentru alți jucători de la care, totuși, avem pretenții. Vorbesc despre jucători cu experiență și calitate, care au potențial să se exprime mult mai bine. Una peste alta, Denis își arată potențialul, mă bucur că este al doilea meci în care are o evoluție bună și în care-și ajută echipa, mai ales în jumătatea adversă. Dar, s-a și apărat, a alergat foarte mult. Îl felicit, dar, totodată, îi transmit să rămână cu picioarele pe pământ , înțelegând că are nevoie de constanță în evoluții”, a spus la finalul disputei cu ilfoveni Gyuszi Balint despre talentata „aripă” stânga din lotul său.

Deși a pus mult accent pe pregătirea fazelor fixe și a bătut monedă înainte de meci pe valorificarea lor, Balint și UTA nu au cules roadele așteptate. Mai mult, arădenii nu au unul sau doi executanți redutabili de faze fixe, eventual în funcție de piciorul cu care ar trebuie să le bată. Albu, Morar, Ursu sau Roșu și-au asumat execuțiile contra Academicii, dar fără succesul scontat. „Avem nevoie în primul rând de concentrare, căci UTA are jucători cu calitate tehnică, capabili să execute fazele fixe. Din păcate, nu au făcut-o prea bine, căci și astăzi am avut destule astfel de faze fixe. Deja devine o problemă faptul că nu reușim să devenim periculoși în astfel de momente, pentru în urma unui joc echilibrat astfel de faze pot deveni decisive. Trebuie să lucrăm mai mult, dar și să ne asumăm responsabilități mult mai mari în momentul suntem în asemenea situații, sper să progresăm și la acest capitol”, a adăugat Balint.

Singura fază fixă pe care UTA a transformat-o în gol în acest sezon a fost penalty-ul lui Hora, contra lui Dinamo. Altfel, arădenii au marcat două goluri cu execuții superbe, din afara careului, prin Bustea (la Pitești) și Ursu (cu Iașiul) și alte două din careu, în urma unor faze lucrate, prin Buhăcianu (cu Viitorul) și C. Rus (cu Iașiul).

Un fotoreportaj semnat Viorel Musca puteți vedea AICI

0
0

Articolul Doar cu Denis Rusu nu se face primăvară! Balint: „Îmbucurătoare evoluția sa, dar sunt și semne de întrebare pentru alți jucători de la care, totuși, avem pretenții” + FOTO apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*