Doar (un) Goga nu ajunge. „U” Cluj a câştigat degeaba la Sibiu şi rămâne în Liga a II-a

foto: Cristi Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0 în returul barajului cu Hermannstadt, de promovare în Liga 1, însă eşecul cu 0-2 suferit în tur face ca „şepcile roşii” să joace tot în liga secundă şi din august.

Dorin Goga a fost din nou cel mai bun clujean de pe teren, însă doar efortul veteranului „U”-ist nu a fost îndeajuns pentru ca alb-negrii să promoveze în anul Centenarului.

Obligaţi să atace de scorul înregistrat în tur, clujenii au început în jumătatea adversă, iar Pîrvulescu şi Goga au ratat primele ocazii. Odată cu trecerea timpului, sibienii au contat şi ei în ofensivă, iar Dur-Bozoancă a avut emoţii la un şut deviat, dar mai ales la execuţia lui Măţel, care a trecut foarte aproape de bară.

„Studenţii” au avut degeaba mingea, pentru că s-au apropiat extrem de greu de poarta lui Căbuz şi au încheiat a treia repriză fără gol marcat cu Hermannstadt. La capătul unui sfert de oră în care nu s-a întâmplat nimic în partea secundă, intrarea lui Gavra în locul inexistentului Chitoşcă avea să deblocheze ofensiva Universităţii.

După o ratare mare cu capul a lui Goga în minutul 62, acelaşi jucător al clujenilor nu a mai ratat ţinta două minute mai târziu. Din centrarea lui Gavra, Goga a înscris pentru 0-1, iar speranţele celor 300 de fani ai Universităţii au renăscut. Tătar le-a dat câteva emoţii mai apoi, la o lovitură liberă, iar tuşierul i-a menţinut pe oaspeţi în joc atunci când a semnalizat offside la un gol marcat de Tsoumou.

Fără să conteze mai deloc în atac timp de 20 de minute, Universitatea a mai forţat doar pe final, dar fără să dea impresia că poate trimite meciul în prelungiri. Până la urmă s-a terminat doar 1-0 pentru „U”, care va mai juca un sezon în Liga a II-a, nu înainte de o vară care se anunţă plină de mutări în tabăra clujenilor.

FC Hermannstadt

Au mai intrat: Acsinte, Moreira, Lendric. Antrenor: Vasile Miriuţă

“U” Cluj

Au mai intrat: Gavra, Hordouan, Coman M. Antrenor: Bogdan Lobonţ

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*