Doi alpiniști au mințit că au escaladat Everestul!

Este vorba de alpiniștii indieni Narender Singh Yadav și Seema Rani Goswami, care au susținut că au ajuns în vârful muntelui Everest. Evenimentul s-a petrecut în 2016, dar la momentul respectiv șerpașii locali, cât și alți specialiști, au pus la îndoială acest lucru. Oficialii din turism din Nepal le-au înmânat, totuși, celor doi indieni certificatele mult dorite, care atestă că au atins cel mai înalt vârf din lume.

Dar lucrurile au luat o întorsătură nedorită de toată lumea – alpiniști veteran au spus că în fotografiile prezentate de cei doi indieni s-a strecurat o mare minciună și s-au referit la o mască de oxigen, pe care au văzut-o în imaginile prezentate drept mărturie, care nu avea tub de conectare la rezervorul de oxigen. De asemenea, lipseau reflexiile de zăpadă și munții din ochelarii de soare ai unui personaj aflat în imagine. Cei doi veteran au concluzionat că imaginile au fost falsificate, la fel și urcarea pe munte.

Acum, autoritățile din Nepal încearcă să interzică celor doi alpiniști indieni o nouă ascensiune pe Everest, și pe oricare alt munte din Nepal, pe o perioadă de 10 ani. Guvernul nepalez recunoaște că fotografiile trimise de Yadav și Goswami sunt truncate. Ancheta care a dus la această decizie finală a fost condusă de un oficial turistic nepalez, Kumar Koirala: ”Am recomandat acțiuni împotriva lor”, a spus Koirala.

Dar unul din alpiniștii incriminați, Singh Yadav, spune într-un interviu că are toate dovezile necesare, care atestă că a ajuns în vârful muntelui. În plus, Yadav a depus plângere la poliție, acuzându-l pe șerpașul care l-a însoțit că duce în eroare oficialitățile, negând performanța lui.

Astfel de anchete sunt rare în Nepal, pentru că țara este înfometată după fiecare dolar, al celor ce vor să urce pe munte. Sunt emise multe permise pentru urcarea pe Everest, drumul a ajuns un fel de bulevard, pe unde se perindă zeci de alpiniști, un fapt destul de periculos, chiar pe ”Acoperișul lumii”. Din păcate, s-au înmulțit și declarațiile false, ale unor oameni care pretind că au atins cel mai înalt vârf!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*