Doi fraţi din Boldeşti-Scăeni, condamnaţi la închisoare pentru o crimă comisă anul trecut din cauza unei căpiţe de fân

V. Stoica

Doi frați din orașul prahovean Boldești-Scăeni au fost condamnați la închisoare cu executare, săptămâna trecută, pentru un omor comis în vara anului 2020. Ion și Florea A. vor rămâne după gratii vreme îndelungată și trebuie să plătească despăgubiri rudelor bărbatului ucis în luna august a anului trecut.
Tribunalul Prahova l-a condamnat pe unul dintre frați la pedeapsa de 10 ani de închisoare, iar pe cel de-al doilea – la 15 ani de închisoare. De asemenea, inculpaţii Ion și Florea A. au fost obligați, în solidar, la plata către rudele decedatului a unor sume totale de 220.000 de lei, plus 575 lei lunar începând cu data de 01.08.2020 până la împlinirea vârstei de 18 ani (14.10.2029) a unuia dintre copiii victimei. La aceste sume se adaugă, pentru fiecare dintre cele două persoane, şi câte 5.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat.
Celor doi li s-a mai aplicat și pedeapsa complementară a interzicerii, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a alege; dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme; dreptul să comunice cu membrii de familie ai victimei.
Magistrații au dispus și prelevarea de probe biologice de la cei doi frați din Boldești-Scăeni, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
În luna august 2020, Ion și Florea A., doi frați din orașul prahovean Boldești-Scăeni, au avut o altercație cu un bărbat în vârstă de 47 de ani, din cauza unei căpițe de fân. Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, dat publicității în luna august 2020, „din cercetările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a fost chemat pentru a strânge fân la o adresă învecinată, apoi, pe fondul consumului de alcool și al unor neînțelegeri legate de o capiță de fân, doi bărbați l-ar fi lovit cu un obiect contondent și un obiect tăietor-înțepător în zona toracelui și abdomenului, acesta decedând. Cei doi bărbați au fost prinși de polițiști, procurorul dispunând reținerea acestora pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă”.
Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către cei doi frați condamnați în primă instanță.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*