Doi icari romani au vrut sa concureze la Turneul Celor 4 Trambuline, dar au fost retrasi din competitie chiar de catre Federatia Romana de Schi Biatlon: „Va multumim!”

Eduard Torok si Iulian Pitea, ambii legitimati la CS Dinamo Bucesti, doi dintre cei mai buni saritori cu schiurile din Romania, nu au putut sa ia startul la Turneul Celor 4 Trambuline 2017-2018, dupa ce au fost retrasi de pe lista de concurs.


Cei doi sportivi din Romania in varsta de 20 de ani s-au deplasat la in Austria pentru a participa la etapele de la Garmisch-Partenkirchen si Innsbruck, insa cu o zi inainte de concurs au aflat ca inscrierile au fost anulate, iar comitetul de organizare nu mai poate face nimic pentru participarea celor doi la Turneul Celor 4 Trambuline.

Iulian Pitea a fost primul saritor roman la Jocurile Olimpice in 2014, pe cand avea doar 16 ani la Jocurile Olimpice de la Soci din Rusia. Sportivul originar din Rasnov a fost primul roman care s-a impus intr-o etapa internationala de sarituri cu schiurile.

Cei doi sportivi au fost vocali pe retelele de socializare la adresa celor din conducerea Federatiei de Schi si Biatlon: „Ce s-a intamplat de fapt? Dupa concursul de la Engelberg trebuia sa reprezentam (+ Pitea Iulian) Romania la Turneul Celor 4 Trambuline cel putin in Garmisch si Innsbruck. Am ajuns aici cu o zi inainte si am aflat ca inscrierile noastre au fost anulate iar comitetul de organizare nu mai poate face nimic. Multumim frumos pentru asta!„, a fost mesajul lui Torok pe Facebook.

As fi putut sari maine aici daca federatia noastra nu ar fi anulat totul. Moment nasol in viata mea. Steagul romanesc este aici la Olympiastadion, dar din pacate noi vom participa doar cu privirea si nu cu sarituri. Multumesc mult pentru asta!„, a fost mesajul postat de Iulian Pitea pe Instagram.

O zi mai tarziu, Torok a revenit pe Facebook cu un nou  mesaj in care lasa de inteles ca va renunta la cariera sportiva.

Polonezul Kamil Stoch, detitorul trofeului din sezonul trecut s-a impus in prima etapa din Turneul Celor 4 Trambuline de la Oberstdorf, urmat de liderul clasamentului general, Richard Freitag, si Dawid Kubacki. DETALII AICI

The post Doi icari romani au vrut sa concureze la Turneul Celor 4 Trambuline, dar au fost retrasi din competitie chiar de catre Federatia Romana de Schi Biatlon: „Va multumim!” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*