Doi prahoveni, premiaţi la Gala Campionilor a Federaţiei Române de Motociclism

Petre Apostol

Sâmbătă, la „Auditorium Pallady”, în Bucureşti, s-a desfăşurat Gala Campionilor organizată de Federaţia Română de Motociclism, într-un cadru mult mai special decât de obicei, având în vedere faptul că forul naţional a sărbătorit şi împlinirea a 90 de ani de la înfiinţare. În cadrul evenimentului au fost premiaţi medaliaţii tuturor competiţiilor organizate de federaţia din România, precum şi pe cei de la Cupa Europei la hard enduro şi Campionatul Est-European.
De asemenea, în cadrul evenimentului, au avut loc şi Ceremonia de Premiere a Federaţiei Internaţionale de Motociclism – Europa (FIM-Europa), precum şi a forului balcanic de specialitate (BMU).
Iar printre cei premiaţi cu această ocazie s-au regăsit şi doi reprezentanţi prahoveni, ambii de la clubul Lido Câmpina, anume preşedintele respectivei structuri sportive, Cătălin Duţă, şi Sebastian Strechioiu, sportiv la disciplina motocros.
Strechioiu a fost premiat pentru obţinerea medaliei de bronz în cadrul Campionatului Naţional Individual de Motocros, la clasa veterani 1, pilotul câmpinean încheind sezonul pe locul al treilea, cu un total de 166 de puncte, participând cu o motocicletă KTM. În cele 11 curse disputate (şase etape, în total), concurentul celor de la Lido Câmpina a bifat trei locuri 2 şi cinci locuri 3, înregistrând un abandon (chiar în prima etapă). De menţionat că Sebastian Strechioiu ar fi avut şanse mari de a ataca poziţia secundă în clasament, însă o accidentare l-a obligat să absenteze de la a patra rundă a sezonului, disputată în luna iunie, la Moreni, pierzând, astfel, puncte importante în campionat.
Primele două poziţii la clasa sa au fost ocupate de către Zoltan Fazakas (Steaua Bucureşti, Yamaha, 275 puncte), fost sportiv al clubului din Câmpina, care a dominat campionatul, câştigând toate cursele disputate, urmat de Marţian Ioviţă (Moto Extrem Lugoj, Honda, 206 puncte).
În ceea ce-l priveşte pe preşedintele clubului Lido, Cătălin Duţă, acesta a fost premiat cu o medalie aniversară cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înfiinţarea federaţiei, din calitatea sa de membru al Biroului Federal al Federaţiei Române de Motociclism, fiind şeful Comisiei de Motocros şi vicepreşedinte al forului naţional.
Ar fi de menţionat faptul că şi pentru clubul Lido Câmpina anul acesta a fost unul special, având în vedere că a împlinit 25 de ani de existenţă.
De adăugat că reprezentanţii forului naţional l-au desemnat ca sportivul anului 2017 pe pilotul Norbert-Levente Jozsa, de la Master Bike Cluj, campion european BMU la extrem enduro, câştigător al unei Cupe Europene la extrem enduro şi campion al României la hard-enduro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*