Doi pugilişti de la CSM Ploieşti, la lotul naţional de tineret

Bogdan Chitic

Antrenorii secției de box de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, maestrul Titi Tudor și Adrian Pârlogea, au motive de satisfacție în urma trialului de selecție pentru lotul național de tineret, desfășurat săptămâna trecută. Acțiunea s-a derulat la Iași, în perioada 5-7 decembrie, iar delegația ploieșteană a deplasat cinci pugiliști, patru dintre aceștia – Florin Mihai (52 kg), George Dumitrescu (60 kg), Antonio Năstase (75 kg) și Tony Ioniță (81 kg) – fiind de generație 2001, iar unul singur, Cristian Drăgan (52 kg), de generație 2002.
Trialul de selecție pentru lotul național de tineret al României, condus de Relu Auraș, a fost unul încununat de succes pentru CSM Ploiești, doi dintre sportivii legitimați la clubul municipalității fiind opriți la lot. Este vorba despre Florin Mihai și Tony Ioniță, pugiliști care au deprins tainele boxului alături de maestrul Titi Tudor de la vârsta de 11 ani, asta în timp ce Cristian Drăgan, colegul lor mai mic de la club, a lăsat o bună impresie și rămâne în cărți pentru lotul național, în cadrul următoarelor acțiuni.
„Sperăm ca acești doi boxeri, odată ajunși la lotul național de tineret, să ne reprezinte cu succes la Campionatele Europene din luna aprilie a anului viitor, dar și la Jocurile Olimpice pentru tineret, din luna octombrie, acolo unde fiecare sportiv își dorește să ajungă. Pentru ei nu a fost greu să pătrundă la lot, dar, cu siguranță, le va veni greu să se mențină acolo, pentru că, în box, fiecare meci, indiferent de competiție, reprezintă un prilej de selecție. Locul la lotul național de box – fie el de tineret sau de seniori – niciodată nu este bătut în cuie. Dacă nu te prezinți cum trebuie la un singur meci îți poți pierde imediat locul”, a declarat Titi Tudor.
Antrenorul coordonator al secției de box de la CSM Ploiești speră ca, până la finalul anului, să poată organiza și tradiționala Cupă „Moș Crăciun”. „În afara unor oameni de bine și cu dare de mână din Ploiești, care suportă benevol, în multe momente, masa sportivilor noștri, aproape nimeni altcineva nu ne ajută. Situația este una tot mai grea în întreg sportul românesc, dar îmi doresc ca, în pragul sărbătorilor, din puținii bani pe care-i avem la dispoziție, să putem organiza Cupa Moș Crăciun”, a încheiat reputatul tehnician.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*