DOLIU in televiziunea romaneasca! A murit Simona Patraulea.

Doliu în televiziunea românească, după ce Simona Patraulea a murit la vârsta de 87 de ani. Ea prezentat emisiunile „Steaua fără nume” şi „Floarea din grădină”, de la TVR.

Patraulea şi-a făcut debutul la Televiziunea Română la prima ediţie a festivalului Cerbul de Aur. Ulterior, a prezentat emisiunile „Steaua fără nume” şi „Cu mască, fără mască”.

Ea a fost, timp de 13 ani, gazda emisiunii în care şi-au făcut debutul nume mari ale folclorului românesc, printre care Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Rotaru, Nicolae Mureşan.

Într-un interviu acordat în anul 2016 pentru TVR 2, prezentatoarea a povestit ce se întâmpla în anii 70, când au fost emisiunile concurs.

„Se formau de cele mai multe ori cozi kilometrice în locul unde se desfăşurau preselecţiile. Veneau mii de tineri interpreţi de cântec popular care îşi doreau să participe la Floarea din grădină.

Eram nevoiţi să apelăm la poliţie pentru a păstra ordinea şi pentru a debloca strada unde concurenţii aşteptau să intre în faţa comisiei de selecţie”, spunea Simona Patraulea.

Citeşte continuarea pe Huff.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*