Domeniul schiabil din Sinaia se îmbogăţeşte cu o nouă instalaţie de transport pe cablu

V. Stoica

Peste mai puțin de o lună, Primăria Sinaia va deschide ofertele în cadrul procedurii de achiziție „la cheie” a unui nou telescaun, ce va fi amplasat pe domeniul schiabil al orașului de pe Valea Prahovei, mai precis care va deservi Valea Dorului.
Potrivit documentației achiziției, scaunul noii instalații de transport pe cablu din Sinaia va avea patru locuri, fiind similar celor existente deja pe domeniul schiabil al orașului și ar trebui să aibă o capacitate de transport de circa 2000 de persoane pe oră. Stația inferioară ar urma să se construiască la circa 30 de metri est de Cabana Valea Dorului, la altitudinea de 1826 de metri, iar cea superioară – la 2045 de metri, la circa 100 de metri la vest de stația suparioară a telecabinei Cota 1400-Cota 2000. Astfel, diferența de nivel va fi de aproximativ 219 metri.
Conform caietului de sarcini, noul telescaun din Valea Dorului va fi amplasat pe un traseu aproximativ paralel cu cel al vechiului telescaun cu același nume, aflat la circa 40 de metri nord de cel ce va fi construit după finalizarea procedurii de achiziție.
Valoarea estimată a contractului de proiectare, asistență tehnică, furnizare a echipamentului și montaj instalația de transport pe cablu, cabine de comandă și de observare, se ridică la 15.331.620 de lei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*