Dosarul de corupţie al deputatului Mircea Roşca, mutat la ÎCCJ

Dosarul de corupţie al deputatului PNL Mircea Roşca va fi mutat de la Tribunalul Prahova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), instanţă competentă cu soluţionarea cauzei după ce Roşca a obţinut un nou mandat în Parlament, potrivit Agerpres.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a decis, luni, ca dosarul în care sunt vizaţi Roşca şi alţi zece inculpaţi să fie trimis spre competentă soluţionare la Curtea Supremă. De asemenea, magistraţii au hotărât că excepţia nulităţii absolute a încheierii de cameră preliminară prin care s-a dispus începerea judecăţii, precum şi a tuturor încheierilor anterioare, urmează a fi analizată de către ÎCCJ, instanţă investită cu soluţionarea dosarului. Mircea Roşca a fost deputat PNL în legislatura 2012-2016, el câştigând un nou mandat de deputat la alegerile din decembrie 2020.
În februarie 2018, Roşca a primit o condamnare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.
În acelaşi dosar, primiseră condamnări cu suspendare mai mulţi inculpaţi: Adrian Rotilă (administrator al SC Adliv Termo SRL), Marian Emanuel Rotaru (economist la Serviciul Achiziţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti); Gabriel Stelian Popescu (consilier local al oraşului Azuga), Diana Camelia Dumbravă (fost secretar al oraşului Azuga). Potrivit DNA, în anul 2011, în calitate de vicepreşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca a pretins de la un denunţător (administrator de firmă) suma de 20.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui din acea perioadă al PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi, prin acesta, asupra celorlalţi membri ai Consiliului Local Azuga şi a factorilor decizionali din cadrul Primăriei Azuga, în vederea înlesnirii dobândirii unor terenuri pe raza localităţii respective de către firma acestuia, sumă din care a primit efectiv – prin intermediul lui Popescu – 5.000 de euro, iar 11.000 de euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii sale politice.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*